Πολιτική

Πρόταση μομφής – Γεροβασίλη: Το πρόβλημα στην κυβέρνηση έχει… ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρόταση μομφής – Γεροβασίλη: Το πρόβλημα στην κυβέρνηση έχει… ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ζητήσαμε εκλογές γιατί η ανοχή είναι συνενοχή, και συνένοχοι με την κυβέρνηση δεν θα γίνουμε στο καθημερινό έγκλημα, τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης .

«Η πρόταση μομφής είναι πράξη υπευθυνότητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε μια κυβέρνηση που διεκδικεί το ανεύθυνο” επεσήμανε η Όλγα Γεροβασίλη.

Για τη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας στην Αττική, είπε ότι «δεν αρκούν οι συγγνώμες» και ότι «πρέπει να δοθούν εξηγήσεις». Εξέφρασε επίσης τη γνώμη ότι «η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλες τις έως τώρα κρίσεις. Έχει παροπλίσει τους επιχειρησιακούς μηχανισμούς και τους επιστήμονες. Φάτε τεχνολογία αντί για παντεσπάνι, λένε οι επιτελείς και κερνάνε αέρα ψηφιακών υπηρεσιών».

Το πρόβλημα στη κυβέρνηση είναι δομικό και «έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πλεύσης»είπε η Όλγα Γεροβασίλη. «Έχουμε δει κυβερνήσεις προβληματικές και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Εδώ όμως, η κυβέρνηση αυτή, της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει περάσει σε άλλο επίπεδο», τόνισε.

«Με το προκάλυμμα που το βάφτισε «επιτελικό κράτος» έφτιαξε την Αρχή ενός ανδρός στο Μαξίμου κι «ευνούχισε» όλα τα επίπεδα της διοίκησης. Από το χαμηλότερο στο ανώτερο επίπεδο διοίκησης, το Κράτος εδώ και δυόμισι χρόνια έχει παραλύσει», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή η κυβέρνηση, αντί να δίνει λύσεις, δημιουργεί νέα προβλήματα. Για την κυβέρνηση λύση είναι η διάλυση. Η φωτιά σβήνει …στη θάλασσα. Το χιόνι το απομάκρυνε …ο ήλιος και πάει λέγοντας. Η Κυβέρνηση αυτή αποδείχτηκε ανάλγητη για τον ανθρώπινο πόνο. Αδιάφορη για τα προβλήματα της κοινωνίας. Ανίκανη να διοικήσει και να κάνει όσα προβλέπονται σε ένα κράτος Δικαίου.

Με επιστροφή στα παλιά καλά: απευθείας αναθέσεις, σε δουλειές (τις γνωστές «δουλίτσες») με κολλητούς, κουμπάρους κτλ, σχέσεις διαπλοκής, διώξεις στην ερευνητική δημοσιογραφία και αρχειοθέτηση σκανδάλων. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν. Οι παραγωγοί στους δρόμους. Τα όνειρα των νέων ανθρώπων συνθλίβονται στις κομματικές λίστες των μετακλητών υπαλλήλων της κυβέρνησης», σημείωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X