Πολιτική

Ψωμιάδης: Μοναδικός υπεύθυνος για την επίθεση ο ίδιος ο Μπουτάρης (vids)

Ψωμιάδης: Μοναδικός υπεύθυνος για την επίθεση ο ίδιος ο Μπουτάρης (vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, επέρριψε ευθύνες στον Γιάννη Μπουτάρη για την επίθεση που δέχθηκε, λέγοντας πως η παρουσία του στην εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου προκάλεσε, μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει με τον Κεμάλ.

Την ίδια στιγμή πάντως, έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Καταδικάζω και καταδίκασα όλα αυτά που συνέβησαν εις βάρος του κυρίου δημάρχου. Κατ’ αρχάς είμαι κατά της σωματικής βίας, κατά της χειροδικίας. Από την άλλη θέλω τον πολιτικό μου αντίπαλο όρθιο» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης

« Ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο Μπουτάρης, ο οποίος με την παρουσία του προκάλεσε. Για αυτή τη δήλωση για τον Κεμάλ δεν άκουσα ποτέ κανέναν πολιτικό να καταδικάσει αυτό που είπε», είπε ο πρώην νομάρχης αναφερόμενος σε συνέντευξη του Γ. Μπουτάρη, όπου είχε δηλώσει πως «”χέστηκε” για τον αν ο Κεμάλ είχε σκοτώσει Έλληνες»

Ειδικότερα για το επίμαχο βίντεο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στον δημοσιογράφο και θέλοντας να υπερασπιστεί την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης λέει ότι άνοιξε την πόλη στους Τούρκους επισκέπτες που ήθελαν να δουν τους τόπους των προγόνων τους που υπήρχαν πριν την Συνθήκη της Λωζάννης και την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Και ότι έτσι άνοιξε το ίδιο το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ως αξιοθέατο. Στην ίδια ακριβώς φράση λέει ότι το ίδιο επιθυμούμε και κάνουμε και εμείς όταν πηγαίνουμε στην Κωνσταντινούπολη ή σε άλλους τόπους όπως στη Σμύρνη ή -στην καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού- στην Τραπεζούντα.

Ο Μπουτάρης στη συγκεκριμένη συνέντευξη μιλάει για αξιοθέατα, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία κ.α.

Το βίντεο όμως κόπηκε και απομονώθηκε για προφανείς λόγους. Οι κατασκευαστές του πετσόκοψαν τη σχετική αναφορά, αφήνοντας μονάχα το «don’t give a shit», με αποτέλεσμα να γίνει viral και να προκαλέσει τον ξυλοδαρμό του δημάρχου και τη γενική κατακραυγή.

https://www.youtube.com/watch?v=lFt38_cku9A

Δείτε το κατασκευασμένο βίντεο:

Πηγή πληροφοριών: ANT1/enikos.gr/cretalive.gr

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τον Γιάννη Μπουτάρη (vids)

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X