Θέμα

«Πυρά» Τσίπρα στην κυβέρνηση: Ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει ότι πρωθυπουργεύει σε μία άλλη χώρα – Ο εθισμός σας εμφανής στα συμφέροντα!

«Πυρά» Τσίπρα στην κυβέρνηση: Ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει ότι πρωθυπουργεύει σε μία άλλη χώρα – Ο εθισμός σας εμφανής στα συμφέροντα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Έχω την αίσθηση ότι όσοι παρακολούθησαν σήμερα τον κ. Μητσοτάκη μάλλον θα αισθάνθηκαν ότι απευθύνεται σε άλλη χώρα, άλλο λαό και άλλη κοινωνία» τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, «είναι επιεικής η έκφραση ότι δεν έχει κατανοήσει τι βιώνει σήμερα το μέσο ελληνικό νοικοκυριό».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού πριν, είπε πως «Με τη σημερινή του τοποθέτηση εν μέσω ενός σαρωτικού κύματος που μαστίζει την ελληνική οικονομία, καταδεικνύει την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες και αναδεικνύει τέσσερα πράγματα:

έλλειμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης

προχειρότητα

εμμονή σε παρωχημένες και αποτυχημένες οικονομικές συνταγές

και έναν εθισμό στην εξυπηρέτηση συμφερόντων».

«Ένα τετράπτυχο που σκιαγραφεί τη στάση και τη συμπεριφορά της σημερινής κυβέρνησης» πρόσθεσε για τα παραπάνω.

Έπειτα πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «κάθε φορά πανηγυρίζει ότι με αυτά τα μέτρα λύνεται το πρόγραμμα και κάθε φορά είναι ανεπαρκή που κρατάνε τρεις ημέρες».

«Επαναλαμβάνετε δήθεν μέτρα και τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις και μας λέτε ότι δεν φταίτε εσείς, αλλά η παγκόσμια κρίση. Το έχουμε μάθει αυτό το τροπάριο» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε μετά πως η κυβέρνηση επικαλείται πάντα «παγκόσμιες κρίσεις», αλλά: «Παγκόσμια κρίση η υγειονομική, αλλά είμαστε πρωταθλητές σε θανάτους. Παγκόσμια κρίση η κλιματική, αλλά εδώ καήκανε τα περισσότερα στρέμματα δάσους»

«Το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι deals»

Αναφερόμενος στον «εθισμό στην εξυπηρέτηση συμφερόντων» της κυβέρνησης, είπε πως είναι το «πιο ανήθικο» και δήλωσε ότι «την ώρα της πιο σκληρής ενεργειακής κρίσης επιλέγετε να μετατρέψετε τη ΔΕΗ από πρωταγωνιστή σε κομπάρσο».

«Δεν είναι δημόσια πια. Και επιλέγετε να παραδώσετε σε ιδιώτες όλα τα εργαλεία άσκησης ενεργειακής πολιτικής» συμπλήρωσε.

Όπως είπε έπειτα, «ενώ είστε εξαιρετικά πρόχειροι όταν πρόκειται να προστατεύσετε τους καταναλωτές και την πλειοψηφία, είστε πράγματι εξαιρετικά εργατικοί, μεθοδικοί και αστραπιαίοι όταν είναι να κλείσετε συμφωνίες με συμφέροντα, όταν είναι να βγάλετε στο σφυρί τα ασημικά του κράτους».

Στην περίπτωση της ΔΕΗ, όπως συμπλήρωσε, «δεν σας πτόησε το γεγονός πως βρισκόταν εν μέσω αυτής της ενεργειακής κρίσης».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στη συνέχεια πως «το σχέδιο αυτό το δουλεύετε καιρό» και «το κάνατε νύχτα».

«Το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι deals» τόνισε σε αυτό το σημείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X