Πολιτική

Ράπισμα στην κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αστυνομικών και στρατιωτικών

Ράπισμα στην κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αστυνομικών και στρατιωτικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Interview η κοινή γνώμη ρίχνει ράπισμα στην κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα σώματα ασφαλείας και στον στρατό.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλες δραστηριότητες πέρα των υγειονομικών, κυρίως σε επαγγελματικές ομάδες που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως στα σώματα ασφαλείας (79.4%), στο στρατό (76.3), στους εκπαιδευτικούς (76.2).

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δεν έχουμε να αναπληρώσουμε τους αστυνομικούς

Το ράπιζα που τρώει η κυβέρνηση φαίνεται επίσης και στις σημερινές δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Ο αγώνας για να εμβολιαστεί το μέγιστο δυνατό ποσοστό Ελλήνων Αστυνομικών είναι συνεχής. Πιστεύουμε ότι με τα επιχειρήματά μας μπορούμε να πείσουμε, σχεδόν το σύνολο των αστυνομικών. Για τους αστυνομικούς ισχύει ό,τι ισχύει για το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, με την εξαίρεση του υγειονομικού προσωπικού, για το οποίο είναι αυτονόητη η υποχρεωτικότητα με τους ασθενείς», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε πως το ποσοστό όσων έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει, έχει υπερβεί το 80%.

Ανέφερε πάντως πως ο αγώνας της πειθούς είναι συνεχής διότι πρέπει να γίνουν οι τρεις εμβολιασμοί.

«Δεν θεωρώ ότι η λύση βρίσκεται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος που κάλεσε όλες τις πλευρές να αναρωτηθούν από πού θα καλυφθεί και θα αντικατασταθεί το προσωπικό που τυχόν μπει σε αναστολή, επειδή αρνείται να εμβολιαστεί, ιδίως σε μια στιγμή που δίνεται μάχη για την πανδημία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X