Πολιτική

Σάλος στη Βουλή με σεξιστικά σχόλια κατά Αχτσιόγλου: «Προφανώς θέλει βοήθεια»

Σάλος στη Βουλή με σεξιστικά σχόλια κατά Αχτσιόγλου: «Προφανώς θέλει βοήθεια»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η συζήτηση χθες (23.11.2021) στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό του 2022 χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντιπαράθεση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Μόνο που δεν είχε μόνο αυτό. Είχε και ένα περιστατικό που δεν τιμά κανέναν: σεξιστική επίθεση σε βάρος της Έφης Αχτσιόγλου, για την οποία βουλευτής της ΝΔ έκρινε πως… θέλει βοήθεια. Και αυτό δεν προκάλεσε την έκρηξη της πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Η Έφη Αχτσιόγλου βρικόταν στο βήμα και μιλούσε για τον προϋπολογισμό. Όταν έφτασε στις δαπάνες για το υπουργείο Υγείας που, όπως είπε, είναι μειωμένες εν μέσω πανδημίας, ο Χρήστος Σταϊκούρας της είπε να… μιλήσει και για τα «αστεράκια».

«Θα μιλήσω, θα συνεχίσω» είπε η Έφη Αχτσιόγλου, με τη συμπεριφορά του υπουργού Οικονομικών να προκαλεί την έκρηξη του κοινβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος ζήτησε «να μιλάει καλύτερα».

Τότε ένας βουλευτής της ΝΔ φώναξε «προφανώς θέλει βοήθεια, έτσι;», υπονοώντας ότι η Έφη Αχτσιόγλου χρειάζεται… βοήθεια για να τα βγάλει πέρα.

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε σε έντονο ύφος: «Κύριε συνάδελφε, την επόμενη φορά που θα υπονοήσετε ότι μια γυναίκα από αυτό το βήμα της Βουλής χρειάζεται βοήθεια, σας παρακαλώ να το ξανασκεφτείτε! Να το ξανασκεφτείτε πριν ανεβάσω κι εγώ τους τόνους γι’ αυτά που λέτε!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει όταν υπάρχει παρεμπόδιση της διαδικασίας και αυτό έκανε ο δικός μας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Αυτά που εσείς σκέφτεστε μην τα προβάλετε στους άλλους».

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από το 07:43

Το περιστατικό δεν έμεινε ασχολίαστο από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, που ανέβασε το απόσπασμα από τη Βουλή στη σελίδα του στο Facebook και έγραψε: «Καμία ανοχή στο σεξισμό του κ. Σταϊκούρα και των βουλευτών της ΝΔ. Οι συμπεριφορές αυτές δεν θα μένουν αναπάντητες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X