Πολιτική

Σε επιφυλακή η Ελλάδα μετά τις δηλώσεις Ερντογάν – Έκτακτη σύσκεψη ΓΕΕΘΑ

Σε επιφυλακή η Ελλάδα μετά τις δηλώσεις Ερντογάν – Έκτακτη σύσκεψη ΓΕΕΘΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, ότι αν ανοίξει τα σύνορα για τους μετανάστες η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε λήψη προληπτικών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

  • Αυξημένη επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων
  • Αυξημένα ποσοστά επιφυλακής σ΄ όλες τις ακριτικές μονάδες
  • Αναφορά οποιουδήποτε ασυνήθιστου περιστατικού που υποδηλώνει αύξηση μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών.

Το ΓΕΕΘΑ είναι σε πλήρη συνεργασία με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος.

Οι απειλές Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας στην Άγκυρα κλήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιάσει τη δήλωση Μητσοτάκη ότι η Τουρκία φέρει ευθύνη για τη νέα μεταναστευτική κρίση, αλλά και για την άσκηση στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

«Είναι πραγματικά αχαριστία να λένε ότι η προσφυγική κρίση πηγάζει ειδικά από την Τουρκία», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η χώρα που τρυπάει βάρκες και στέλνει στο θάνατο πρόσφυγες και μετανάστες είναι η Ελλάδα κι όχι η Τουρκία.

«Αν ανοίγαμε τις πύλες, δεν ξέρω τι θα έκανε η Ελλάδα. Δεν ξέρω τι θα έκανε πραγματικά… Η Ελλάδα είναι η χώρα που τρυπάει τις βάρκες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που ανατρέπει τα σκάφη των μεταναστών, τα βυθίζει και καταδικάζει στο θάνατο τους ανθρώπους», είπε για να προσθέσει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι ειλικρινής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X