Παρασκήνιο

«Σκωτσέζικο ντους» του Μητσοτάκη στον Χυροσοχοΐδη! «Άδειασμα» και «πλάτες» μέσα… σε λίγα λεπτά!

«Σκωτσέζικο ντους» του Μητσοτάκη στον Χυροσοχοΐδη! «Άδειασμα» και «πλάτες» μέσα… σε λίγα λεπτά!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου για τις καταστροφικές φωτιές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε… πολλά.

«Είμαστε εδώ να μιλήσουμε για όλα, πόσο θωρακισμένοι ήμασταν, τι λάθη κάναμε, αλλά κυρίως τι μας δίδαξε αυτή η δοκιμασία. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας δείχνει ότι όλα πια πρέπει να αλλάξουν. Από τον προσανατολισμό της οικονομίας μέχρι την ενεργειακή πολιτική. Αποδεικνύεται ότι λάθη κάνει μόνο ο άνθρωπος, όχι η φύση» είπε ο Πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση πριν ξεκινήσουν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Φωτιές – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χυδαία η σπέκουλα για τις εκκενώσεις» – «Καρφιά» στον ΣΥΡΙΖΑ για το «επιτελικό κράτος»

Εκεί, βγήκε και η πρώτη… πολιτική είδηση. Και αφορούσε στις ευθύνες που όπως είπε τις προάλλες «θα αποδοθούν όταν και σε όποιους πρέπει». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, απάντησε πως οι όποιες ευθύνες «σίγουρα δεν θα δοθούν την ώρα της μάχης», δείχνοντας πως τουλάχιστον άμεσα δεν περιμένουμε αποφάσεις. «Οι ευθύνες δεν πρέπει να αποδίδονται εν βρασμώ, αλλά με καθαρό μυαλό» είπε χαρακτηριστικά.

«Άδειασε»… κατά λάθος τον Χρυσοχοΐδη;

Και κάπου εκεί βγήκε και η… δεύτερη είδηση ενώ από το πρωί διακινούνται σενάρια που λένε πως οι… μέρες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο κυβερνητικό σχήμα είναι μετρημένες.

Τι είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός; Σε ερώτηση που του έγινε για το αν λειτούργησε όπως έπρεπε το… πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «η δουλειά του επιτελικού κράτος είναι να συντονίζει. Το επιτελικό κράτος δε σβήνει φωτιές με τη μάνικα». Η ατάκα αυτή, μόλις μια μέρα μετά τη μνημειώδη ανακοίνωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία ανέφερε επί λέξει πως βρισκόταν στην «Αρχαία Ολυμπία την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι» χτύπησε… καμπανάκια καθώς φάνηκε σαν να «σφάζει με το βαμβάκι» ο πρωθυπουργός τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ήταν τόσο… εμφανής η «σπόντα», που σε επόμενη ερώτηση, δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό για το τι… ισχύει τελικά. Ότι το επιτελικό κράτος «δεν είναι με τη μάνικα στο χέρι» ή τελικά είναι όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης;

Προκλητικός Άδωνις: «Όποιος νομίζει ότι σβήνει εύκολα η φωτιά ας πάει να τη σβήσει» (video)

Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε να καλύπτει τον υπουργό του, λέγοντας: «Ο ρόλος ενός υπουργού στην πρώτη γραμμή δεν είναι μόνο να συντονίζει και να κατευθύνει αλλά και να βρίσκεται κοντά στις δυνάμεις. Να τις υποστηρίζει και όχι να τις κατευθύνει, άλλωστε αυτό δεν είναι η δουλειά του. Το ποια είναι τα όρια του ρόλου μας είναι απολύτως σαφές και κατανοητό. Προτιμώ έναν υπουργό που είναι παρών στο πεδίο παρά να είναι εξαφανισμένος».

Ατυχής έκφραση η πρώτη χρονικά για τη… μάνικα στο χέρι; Σύμπτωση; Ή μήπως σχέδιο «καρότο και μαστίγιο» για τον υπουργό του;

Μένει να φανεί…

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X