Επιλογές

STOP σε Ερντογάν από δύο πολυεθνικές

STOP σε Ερντογάν από δύο πολυεθνικές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενα πολύ μεγάλης εμβέλειας γεωπολιτικό και οικονομικό όπλα διαθέτει η χώρα μας. Ενα όπλο ικανό να προσφέρει προστασία και οικονομική ανάπτυξη.

Πρόκειται για τους υδρογονάνθρακες που υπάρχουν στη στεριά και στις ελληνικές θάλασσες, καθώς και τις υπόλοιπες επενδύσεις στην ενέργεια, όπως αγωγοί, πλωτές δεξαμενές και διασυνδέσεις με υποθαλάσσια καλώδια.

Στις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες η ύπαρξη της Exxon Mobil και της Total αποτελούν σημαντικά στοιχεία τόσο για την αξιοποίηση, όσο και αποτρεπτικά στις ορέξεις της Τουρκίας για μερίδιο στην ενέργεια και μπορούν να βάλουν φρένο στις ορέξεις του “σουλτάνου”, αναφέρεται σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδα Κυριακάτικη Kontra News.

Το ενδιαφέρον των δύο πολυεθνικών στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι τεράστιο. Οχι μόνο γιατί τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν τεράστια αποθέματα, αλλά και γιατί τα αποθέματα αυτά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, καλούνται να εγκαταστήσουν την εξόρυξη από άλλες περιοχές, που πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους. Και είναι αυτός ο πρόσθετος λόγος, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Exxon Mobil και η Total πιέζουν να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να προχωρήσουν πολύ γρήγορα οι εργασίες για τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου στα οικόπεδα του Ιονίου και της Κρήτης.

Περισσότερα και αποκαλυπτικά στοιχεία για τη γεωπολιτική σημασία και την οικονομική αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ελλάδα σε ένα εμπεριστατωμένο και αναλυτικό ρεπορτάζ στην Κυριακάτικη Kontra News.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X