Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Αδειάζουν» τον Αποστολάκη για τα περί στήριξης σε «αντάρτες» της Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αδειάζουν» τον Αποστολάκη για τα περί στήριξης σε «αντάρτες» της Ν.Δ.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δημόσιες αναφορές του βουλευτή Επικρατείας Ευάγγελου Αποστολάκη σε πιθανή στήριξη της Κουμουνδούρου στους «αντάρτες» της Ν.Δ., ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, προκάλεσαν κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Action24, ο κ. Αποστολάκης ερωτήθηκε για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ερχόμενη Κυριακή αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εχω την αίσθηση πως στη Θεσσαλονίκη, δεν ξέρω αν έχει ανακοινωθεί, στηρίζουμε τον κ. Αγγελούδη, στην Αθήνα τον κ. Δούκα και από εκεί και μετά, θα δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε περιφέρεια».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη στάση απέναντι στους «αντάρτες» υποψήφιους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «όπου χρειάζεται θα το κάνουμε». «Θα στηρίξετε τους αντάρτες απέναντι στις επίσημες υποψηφιότητες της Ν.Δ.;» επέμεινε ο δημοσιογράφος, για να λάβει την απάντηση του κ. Αποστολάκη:

«Δεν έχω συνεννοηθεί με κανέναν, δεν ξέρω τις επίσημες θέσεις, αυτά που σας λέω, είναι αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Από εκεί και μετά, θα δούμε… Έχει βγει ο κ. Κασσελάκης και έχει πει ποιους στηρίζει».

«Δεν έχει βγει ο κ. Κασσελάκης να πει ότι στηρίζει τους αντάρτες της Νέας Δημοκρατίας. Και το ερώτημα είναι, θα πάτε με επίσημη γραμμή τέτοια και αν υπάρχει, έχει αποφασιστεί από τα όργανα του κόμματος, όπως γίνεται συνήθως με τον ΣΥΡΙΖΑ;» επανήλθε ο δημοσιογράφος.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Αποστολάκης ανασκεύασε τη διατύπωσή του τονίζοντας: «Σε κάθε περίπτωση και σε κάθε περιφέρεια, συνεννοούμαστε με τις τοπικές οργανώσεις και θα δούμε εκεί τι θα στηρίξουμε και τι θα γίνει. Είναι θέμα ανθρώπων και συμβούλων που βρίσκονται εκεί… Δεν έχω ακριβή εικόνα να σας δώσω αυτή τη στιγμή, αλλά θεωρώ πως έχουμε περιθώρια να στηρίξουμε… Και θα ανακοινωθούν αυτά, θα ανακοινωθούν εγκαίρως».

Οι δηλώσεις Αποστολάκη προκάλεσαν την αντίδραση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με πηγές του κόμματος να σημειώνουν πως όσα αναφέρθηκαν «είναι προσωπικές απόψεις και εκτός γραμμής. Οχι στους γαλάζιους “αντάρτες”. Ναι στους προοδευτικούς υποψήφιους. Ισχύουν όλα όσα είπε το βράδυ των εκλογών ο πρόεδρος του κόμματος».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X