Επιλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμος για… σκληρή μάχη σε αναπτυξιακό και Novartis!

ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμος για… σκληρή μάχη σε αναπτυξιακό και Novartis!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η μάχη… θα είναι σκληρή, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάτσουν “με σταυρωμένα χέρια”. Η αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας όλο και οξύνεται με το αναπτυξιακό σχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από τη Βουλή, αλλά και την υπόθεση Novartis να κυριαρχούν στην πολιτική ατζέντα της Κουμουνδούρου.

Η σημασία που δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στο υπό ψήφιση αναπτυξιακό νομοσχέδιο είναι δεδομένη και γι’ αυτό άλλωστε αναμένεται να κάνει παρέμβαση στη Βουλή σήμερα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αποφασισμένος Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να σταθεί στα σημεία στα οποία αναφέρθηκε χθες ο Νίκος Παππάς, αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και να επισημάνει την, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ της δικής του κυβέρνησης και της ΝΔ, σημειώνοντας πως το νομοσχέδιό αναδεικνύει τις ιδεοληψίες του νεοφιλελευθερισμού και αποδεικνύει ότι οι κυβερνόντες είναι δέσμιοι υποχρεώσεων σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ο τομέαρχης οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς σύγκρινε χθες τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου με αυτές του 2ου μνημονίου τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «βαφτίζετε αναπτυξιακό σχέδιο τα αιτήματα του ΣΕΒ» και τόνισε πως η κυβέρνηση διαθέτει «την αλλοπρόσαλλη λογική ότι αν μειωθούν οι μισθοί έρχεται η ανάπτυξη. Μια λογική που έχει διαψευστεί στην πρόσφατη οικονομική ιστορία της χώρας».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως το αναπτυξιακό νομοσχέδιο αποτελεί μια συρραφή από αιτήματα του ΣΕΒ και των ιδιοκτητών των ΜΜΕ, αλλά και την επιδότηση δυο-τριών κλάδων για την εξυπηρέτηση φιλικών προς την κυβέρνηση συμφερόντων.

Φέρνουν μάλιστα ως τρανταχτό παράδειγμα την κατάργηση της υποχρέωσης ονομαστικοποίησης των μετοχών των ιδιοκτητών των ΜΜΕ, η οποία όπως λένε διευκολύνει πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα να κρυφτούν πίσω από την ανωνυμία.

Σημειώνουν μάλιστα πως η συγκεκριμένη ρύθμιση καταπατά το Σύνταγμα, αφού το άρθρο 14, παρ. 9, ορίζει ότι «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η οικονομική κατάσταση και τα μέσα χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης πρέπει να γίνονται γνωστά, όπως νόμος ορίζει».

Στα… χαρακώματα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis

Κάτι το αίτημα εξαίρεσης των Πολάκη και Τζανακόπουλου από την προανακριτική Παπαγγελόπουλου που υπέβαλαν από κοινού ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, κάτι το ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης, αλλά και η χθεσινή δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη που κατηγόρησε Τσίπρα και Πολάκη πως χρηματίζονταν από τη Novartis έχουν βάλει… φωτιά στην αντιπαράθεση για την φαρμακευτική εταιρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα με ανακοίνωση του ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την αποπομπή του Υπουργού Ανάπτυξης κι αφού ανασκεύασε τις δηλώσεις του πηγές της Κουμουνδούρου μιλούσαν για «αυτόγελοιοποίηση» και επέμεναν να ζητούν την απομάκρυνση του από την κυβέρνηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X