Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-Ομόφυλα ζευγάρια: Εν αναμονή εξελίξεων με τους τρεις που διαφοροποιήθηκαν

ΣΥΡΙΖΑ-Ομόφυλα ζευγάρια: Εν αναμονή εξελίξεων με τους τρεις που διαφοροποιήθηκαν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δύο αποχές και ένα «παρών» μέτρησε το βράδυ της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές ψήφισαν θετικά.

Έκπληξη, μπορεί να χαρακτηριστεί η αποχή του βουλευτή Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλου, ενώ «παρών» επί της αρχής και θετική ψήφο επί ορισμένων άρθρων επέλεξε η βουλευτής Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκρυβε τον προβληματισμό της για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Η αποχή Πολάκη

«Κυριάκο Μητσοτάκη πάλι με έπιασες στο στόμα σου;;; ΜΗΝ ΜΕ ΨΑΧΝΕΙΣ!! Εγώ έχω δουλειά και σοβαρότατη μάλιστα που σώζει ζωές. Αν μπορείς να καταλάβεις από τις φωτογραφίες έχει καλώς, αλλιώς βάλε να σου εξηγήσουν τι έκανα. Ο ασθενής είναι συγγενής μου» έγραψε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης χθες το μεσημέρι, αναρτώντας και τέσσερις φωτογραφίες από το νοσοκομείο.

«Για να δούμε και από εσάς αν θα απέχει κανείς και αν τελικά το ενδιαφέρον στραφεί σε εσάς και στον κ. Πολάκη και σε διαγραφές. Εμείς δεν απειλούμε με διαγραφές. Είπα ανοιχτά ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν μπορεί να περάσει μόνο με την ψήφο της ΝΔ…» είχε πει λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

Αργά χθες το βράδυ, με μια μακροσκελή ανάρτηση, ο βουλευτής από την Κρήτη ανέφερε: «Οι ενστάσεις και οι ανησυχίες που έχω σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, αφορούν κυρίως στην επέκταση των δικαιωμάτων, μέσω Ευρωπαϊκού Δικαίου, στην τεκνοθεσία και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης κύησης. Θεωρώ ότι τα όποια νομικά ζητήματα υπήρχαν θα μπορούσαν να λυθούν με διεύρυνση των όσων προβλέπονται από το σύμφωνο συμβίωσης» έγραψε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως «ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι δυνατό να διαχωρίζει τους συνανθρώπους μας» και πως δεν έχει σχέση με τους «ακροδεξιούς θρησκόληπτους» και τον «σκοταδισμό».

Η κόντρα με τον Άδωνι

Ο Άδωνης Γεωργιάδης μέσω Χ, έκανε λόγο για «τεράστιο ψέμα Πολάκη», αφού όπως είπε, ο Κρητικός βουλευτής «επικαλέστηκε χειρουργείο που έκανε δύο μέρες πριν για την σημερινή απουσία του από την ψηφοφορία στην Βουλή».

«Διάβασε βρε πανίβλακα τη δήλωση που έκανα πριν λίγο. Την ώρα που μίλησε για μένα το αφεντικό σου ήμουν στην Κλινική και ασχολιόμουν με αυτόν τον άρρωστο. Έκανα την ανάρτηση για να δείξω πως εγώ έχω δουλειά εσείς δεν έχετε!!!» του απάντησε ο Παύλος Πολάκης.

Η στάση Κασσελάκη

«Από εδώ και πέρα προχωράμε με σύγχρονη κοινωνία, σύγχρονη Ελλάδα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ΛΟΑΤΚΙ+ club χθες τα μεσάνυχτα όπου γιόρτασε την ψήφιση του νομοσχεδίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Γκάζι μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ, με τους θαμώνες του νυχτερινού κέντρου να τον χειροκροτούν και να σπεύδουν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην προχθεσινή Πολιτική Γραμματεία είχε πει πως θα υπάρξουν «συνέπειες» για όποιον δεν ψήφιζε το νομοσχέδιο, ενώ χθες απέστειλε επιστολή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η αποχή είναι για τους Βορίδηδες».

Στα πηγαδάκια του ΣΥΡΙΖΑ χτες, είχαν σχεδόν δεδομένο πως ο Παύλος Πολάκης θα καθαιρεθεί από συντονιστής των Τομεαρχών. Μένει να δούμε αν τελικά οι εξηγήσεις που έδωσε ο βουλευτής πείσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην του επιβάλλει πολιτικές κυρώσεις.

«Σε ένα νομοσχέδιο όπου δεκάδες Βουλευτές διαφοροποιήθηκαν, είναι πραγματικά αστείο ο θόρυβος να γίνεται πάλι για τη δική μου στάση.

Η επιχειρούμενη προσπάθεια να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο κενό. Ενωμένοι θα πάμε στο συνέδριο, το οποίο θα είναι και το εφαλτήριο για την ανασυγκρότηση και την επανεκκίνηση του κόμματος στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης στη χθεσινή του ανάρτηση…

Και βεβαίως μένει να δούμε αν θα υπάρξουν εξελίξεις για τον Όθωνα Ηλιόπουλο (αν. τομεάρχης Εξωτερικών) και τη Νίνα Κασιμάτη (τομεάρχης Μεταναστευτικής πολιτικής).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X