Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ενα βήμα πίσω από Κασσελάκη ύστερα από τις βολές Γεροβασίλη και Σπίρτζη

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ενα βήμα πίσω από Κασσελάκη ύστερα από τις βολές Γεροβασίλη και Σπίρτζη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα πίσω για το ερωτηματολόγιο έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω πηγών για το θέμα του ερωτηματολογίου που προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις. Μάλιστα η Ολγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης αντέδρασαν με δηλώσεις τους, εξαπολύοντας επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω διαμηνύοντας ότι «τα όσα εμπεριέχονται στο ερωτηματολόγιο δεν αποτελούν θέμα που θα συζητηθεί στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ». Είναι ένα ερωτηματολόγιο, το δεύτερο που έχει υποβληθεί στα μέλη. «Στο Συνέδριο θα συζητηθούν μόνο τα κείμενα που έχει εγκρίνει η επιτροπή θέσεων» προσθέτουν.

Πηγές κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, απαντούν ότι το ερωτηματολόγιο το οποίο έθεσε υπόψιν των φίλων και μελών του κόμματος ο πρόεδρος αποτελεί ένα μέσο με το οποίο  ζητά τη γνώμη τους για θέματα που τον απασχολούν. Οι πηγές αυτές αποσυνδέουν τα ερωτήματα του εσωκομματικού, τρόπον τινά, δημοψηφίσματος, από τον προσυνεδριακό διάλογο και από το συνέδριο καθαυτό. Πάντως είναι η δεύτερη μέρα που σχολιάζονται κυρίως τα ερωτήματα σχετικά με αλλαγή του ονόματος και του λογοτύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση δόθηκε για όσα έγραψε η Όλγα Γεροβασίλη που έθεσε ζήτημα για ερωτηματολόγιο προς τους πολίτες. Εν συνεχεία όμως παρόμοια δήλωση με της Ολγας Γεροβασιλη έκανε και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, που δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που απέστειλε -μέσω του iSyriza- στα μέλη του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης με αίτημα το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος, λογοτύπου και δομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτά έχουν λυθεί» είπε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. «Το τι είδους κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λήξει στο προηγούμενο συνέδριο, τα ταυτοτικά ζητήματα δεν λήγουν με το ποιος είναι πρόεδρος, αλλά στο συνέδριο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς πρέπει να κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές, αλλά όχι στην κατεύθυνση του ερωτηματολογίου, στην κατεύθυνση να ανακτήσει τη σοβαρότητα που έχει χάσει τους τελευταίους μήνες και να ανακτήσει και την αξιοπιστία του», πρόσθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης. «Θα έπρεπε να εισηγηθεί ένα συνέδριο όχι θέσεων, αλλά καταστατικό. Αυτό που επιδιώκει είναι να βγάλει από πάνω του την ευθύνη και το οργανωτικό χάος που έχει προκληθεί στο ΣΥΡΙΖΑ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X