Θέμα

Σύσκεψη Μητσοτάκη – Τσιόδρα μετά το «μαύρο» ρεκόρ! Άμεσα σε ισχύ τα νέα μέτρα

Σύσκεψη Μητσοτάκη – Τσιόδρα μετά το «μαύρο» ρεκόρ! Άμεσα σε ισχύ τα νέα μέτρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έμμεση απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον κάλεσε να… αφήσει τις διακοπές και να γυρίσει για να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη εξέλιξη της πανδημίας επιχειρεί να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως έγινε γνωστό, μετά το σοκ από τα 21.657 κρούσματα και με τη μετάλλαξη Όμικρον να σαρώνει, θα κάνει νέα σύσκεψη το πρωί της Τετάρτης (29.12.2021) στο Μαξίμου.

Που σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σκιά των 21.657 κρουσμάτων, επιστρέφει άρον άρον από τα Ιωάννινα και συγκαλεί σύσκεψη στο Μαξίμου (στις 09:30), παρουσία και του Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, για να εξεταστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Παράλληλα, στις 12:00 συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών για να κάνει τις τελικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση και να ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα (αυτά που θα ίσχυαν από τις 3 Ιανουαρίου) να ανακοινωθούν και να τεθούν σε ισχύ από αύριο κιόλας! Αυτό είναι το ένα σενάριο. Το δεύτερο είναι να δοθεί λίγος χρόνος στους καταστηματάρχες και να ισχύσουν από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, 30 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί δεν αποκλείεται να εισηγηθούν νέα μέτρα, πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί, με έμφαση στα οικογενειακά τραπέζια.

Ότι τα μέτρα ίσως τεθούν σε ισχύ από αύριο Τετάρτη είχε αφήσει ανοιχτό ο Θάνος Πλεύρης το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ το ίδιο έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο Mega: πως αν το ζητήσουν οι ειδικοί, τα μέτρα θα έρθουν νωρίτερα.

Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ήδη είναι

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜσούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, η μουσική προς το παρόν επιτρέπεται. Αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική. Επίσης όχι όρθιοι, αποστάσεις στα τραπέζια και 6 άτομα ανά τραπέζι.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X