Πολιτική

Τεμπονέρας μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή: «Όλα είναι ανοιχτά»

Τεμπονέρας μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή: «Όλα είναι ανοιχτά»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποχωρήσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Έφης Αχτσιόγλου και Διονύση Τεμπονέρα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Αιτία για την αποχώρησή τους στάθηκε η επιμονή του Στέφανου Κασσελάκη στην πρόθεσή του για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος και η άρνηση του προεδρείου της Κεντρικής Επιτροπής να τεθεί το ζήτημα σε ψηφοφορία. Ο Διονύσης Τεμπονέρας, αποχωρώντας, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε ό,τι αφορά στο μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα για τις διαγραφές είναι «αντικαταστατική, βαθιά διχαστική, αντιδημοκρατική», τόνισε. «Υπό την έννοια αυτή ζητήσαμε την άμεση ανάκληση αυτής της πρότασης ή να τεθεί το θέμα στην κρίση του ανώτατου οργάνου, της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν έγινε δεκτό, δεν μπορούμε με την παρουσία μας να νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία», δήλωσε.

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του στο κόμμα, ο Διονύσης Τεμπονέρας απάντησε: «Αυτό σημαίνει ότι θα συνεδριάσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Όλα ανοιχτά». 

Τι συνέβη και αποχώρησαν Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Τεμπονέρας

Μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία επιτέθηκε σφοδρά στους διαφωνούντες και επανέλαβε την πρόθεσή του για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος, η «Ομπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, «6+6» και η πλευρά του Διονύση Τεμπονέρα ζήτησαν να γίνει πρώτα συζήτηση και ψηφοφορία για αυτό το ζήτημα.

Το προεδρείο δεν δέχθηκε το αίτημά τους και έτσι στελέχη των τριών ομάδων αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X