Θέμα

Κασσελάκης-Τεμπονέρας αντίπαλοι στη μάχη για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης-Τεμπονέρας αντίπαλοι στη μάχη για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η παρέμβαση – ρουκέτα του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Το συνέδριο ουσιαστικά έλαβε τέλος με τη λήξη της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος πέταξε το γάντι σε οποιονδήποτε θα ήθελε να βρεθεί απέναντί του και να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά ζητά νέες εκλογές για ανάδειξη προέδρου, ώστε ο Στέφανος Κασσελάκης να έχει «τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στην ως τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο».

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η έναρξη του 4ου Συνεδρίου, πηγές από το περιβάλλον του Διονύση Τεμπονέρα δηλώνουν σίγουροι πως ο εργατολόγος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία.

«Σήμερα οι πραγματικοί ιδιοκτήτες παίρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και θα διαμορφώνουν την επόμενη μέρα. Είναι η ώρα των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να μιλήσει η βάση και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας προσερχόμενος στο συνέδριο, διαβαίνοντας τον Ρουβίκωνα.

Ο  “κύβος ερρίφθη”  λοιπόν και ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει σε εκλογές στις οποίες θα αναμετρηθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Διονύση Τεμπονέρα.

Οσον αφορά στο χρόνο των εκλογών το επικρατέστερο σενάριο είναι να εγκριθούν οι όποιες υποψηφιότητες απέναντι στον Στέφανο  Κασσελάκη από το σώμα αυτού του συνεδρίου και να οριστεί η ημέρα της εκλογής, με την πλευρά Κασσελάκη να μιλά για τις 1ο Μαρτίου.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως στελέχη της άλλης πλευράς θεωρούν τις 2 εβδομάδες πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τόσο για πολιτικούς, όσο και για τεχνικούς λόγους.

Κατά τα φαινόμενα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ζητήσει η όλη διαδικασία να είναι κατά το δυνατόν σύντομη και να ολοκληρωθεί στις επόμενες δύο εβδομάδες κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι το κόμμα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, αφού οι ευρωεκλογές είναι σε 3 μήνες.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόκειται να παρουσιαστεί στο στρατό στις 11 Μαρτίου, άρα αν δεν γίνουν οι εκλογές στις 10 Μαρτίου, τότε μεταφέρονται για τον Απρίλιο.

Τέλος, να επισημανθεί ότι τέσσερις κάλπες για Πρόεδρο, Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές και Οργανώσεις οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, ο  Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «θα πάμε, λοιπόν, σε τετραπλές εκλογές, οργανώσεις μελών, Νομαρχιακές, Κεντρική Επιτροπή και Πρόεδρο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X