Πολιτική

Τι κρύβεται πίσω από την εμμονή στα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών

Τι κρύβεται πίσω από την εμμονή στα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αποκάλυψη του Armyvoice.gr  στις 20 Μαρτίου 2018, για την ύπαρξη ενός υπηρεσιακού κινητού στα αντικείμενα που κατέσχεσαν από τους δυο στρατιωτικούς οι τουρκικές Αρχές, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση.
Κυρίως επειδή το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu  μετέδωσε ανταπόκριση από την Αδριανούπολη, σύμφωνα με την οποία σε εξωτερική μνήμη ενός κινητού βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα. Η είδηση ήταν αρκετά ασαφής ως προς τα ευρήματα, βασιζόταν σε στρατιωτικές πηγές και μεταδόθηκε με έκτακτα δελτία ειδήσεων.
Στην Ελλάδα αμφισβητήθηκε ευθέως ενώ στην Τουρκία δεν επιβεβαιώθηκε από την εισαγγελία, η οποία είναι και αρμόδια υπηρεσία για την έρευνα.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, δήλωσε σήμερα σχετικά: “Πρώτα από όλα, τα κινητά τηλέφωνα ερευνήθηκαν, παρουσία Έλληνα ειδικού. Ακολουθήθηκε η διεθνής διαδικασία έρευνας και ανοίγματος των κινητών τηλεφώνων και δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα. Κάποια σενάρια και κάποια δημοσιεύματα δεν θα τύχουν σχολιασμού από εμάς. Εξάλλου, υπάρχουν και εδώ διάφορα δημοσιεύματα τα οποία νομίζω ότι δεν αξίζουν καν διαψεύσεως”.

Δεν είναι τόσο συνηθισμένο κυβερνητικοί παράγοντες να αναφέρονται και να διαψεύδουν ένα δημοσίευμα το οποίο βασίζεται σε πληροφορίες χωρίς να παρουσιάζονται αποδείξεις για τους ισχυρισμούς και κυρίως χωρίς να επιβεβαιώνεται από τις επίσημες τουρκικές αρχές.

Τι συμβαίνει με τα κινητά;

Κατά αρχήν θα πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός. Τα προσωπικά κινητά των δυο στρατιωτικών, είναι διαφορετικής “αξίας” από το υπηρεσιακό, το οποίο είναι ειδικά διασκευασμένο και κωδικοποιημένο τηλέφωνο .

Περισσότερες πληροφορίες armyvoice.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X