Διεθνή

Κυβέρνηση και ΕΛΑΣ σε συναγερμό! Έτσι κινητοποιήθηκαν για τη σύλληψη του αστυνομικού και της συντρόφου του στην Τουρκία

Κυβέρνηση και ΕΛΑΣ σε συναγερμό! Έτσι κινητοποιήθηκαν για τη σύλληψη του αστυνομικού και της συντρόφου του στην Τουρκία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με τη σύλληψη του αστυνομικού και της συντρόφου του από τις τουρκικές αρχές στην Αδριανούπολη. Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας (06.12.2021), και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο παραμένουν στη Τουρκία, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα κινητά τους.

Υπενθυμίζουμε ότι 0 41χρονος αστυνομικός είχε πάει την Κυριακή (05.12.2021) από τους Κήπους, εκδρομή στην Τουρκία, μαζί με τη σύντροφο του. Χθες (06.12.2021) έγινε γνωστό ότι τον συνέλαβαν οι Τούρκοι, υποστηρίζοντας ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή. Μαζί του συνέλαβαν και την σύντροφο του, η οποία είναι από τις Φέρες.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Σύμφωνα με το υπουυργείο Προστασίας του Πολίτη, “από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού – που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης”, ενώ αποκαλύπτει και όλη την κινητοποίηση της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει: “Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X