Πολιτική

Το μυστήριο με την ανοσία του εμβολίου της Pfizer (video)

Το μυστήριο με την ανοσία του εμβολίου της Pfizer (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο eretikos.gr έχει δηλώσει ξεκάθαρα την θέση του για το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό: Είναι η λύση, θα το κάνουμε και οι πάσης φύσεως… ψεκασμένοι κρίνονται.

Από εκεί και πέρα όμως, οι προβληματισμοί και ερωτήματα υπάρχουν και είναι αμείλικτα. Ποιο είναι το πιο βασικό ερώτημα; Τι ισχύει με την ανοσία.

Το εμβόλιο και το εφιαλτικό σενάριο

Ήδη από χθες, σας έχουμε ενημερώσει πως από το συνδυασμό των σκέψεων και των δηλώσεων δύο σημαντικών Ελλήνων λοιμωξιολόγων προκύπτει ο κίνδυνος να μην πετύχουμε ποτέ το “τείχος ανοσίας”! Κι αυτό διότι όλοι οι λομωξιολόγοι υποστηρίζουν ότι για να υπάρξει αυτό το “τείχος ανοσίας’  απαιτείται να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.

Εδώ ακριβώς αρχίζουν τα προβλήματα. Ο Νίκος Σύψας με δηλώσεις του υποστήριξε ότι το ποσοστό αυτό των εμβολιασμένων (το 70%) θα επιτευχθεί στο τέλος του 2021. Η Αθηνά Λινού, αλλά και άλλοι Ελληνες και ξένοι ειδικοί εκτιμούν ότι η ανοσία που θα προσφέρει το εμβόλιο της Pfizer θα διαρκεί ως 6 μήνες (έχουν μιλήσει ακόμα και για 4 ή 5 μήνες).

Εφιαλτική πρόβλεψη για τον κορονοϊό! Πάνω από 12.000 νεκροί στην Ελλάδα ως τον Απρίλη

Τι μας λέει ο συνδυασμός αυτών των δηλώσεων; Σημαίνει πως ποτέ δεν θα αποκτήσουμε το “τείχος ανοσίας”. Κι΄ αυτό γιατί όσοι εμβολιαστούν τον Ιανουάριο θα έχουν ανοσία ως το τέλος Ιουλίου, εκείνοι που θα εμβολιαστούν το Φεβρουάριο ως το τέλος Αυγούστου και ούτω καθεξής.

Αν, όμως ο εμβολιασμός του 70% επιτευχθεί περί τα τέλη του 2021, όπως εκτιμά ο Νίκος Σύψας, γίνεται αντιληπτό ότι ποτέ δεν θα επιτευχθεί αυτό το ποσοστό ανοσίας στο σύνολο του πληθυσμού, αφού εκείνοι που θα εμβολιαστούν Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο δεν θα έχουν ανοσία τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Εξαδάκτυλος: «Δεν γνωρίζουμε για πόσο θα προστατεύσει το εμβόλιο»

Στο κλίμα αυτό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συζήτηση που έγινε χθες βράδυ μεταξύ του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου και του βουλευτή της ΝΔ -και γιατρού στο επάγγελμα- Χρήστου Κέλλα, στο Kontra24 και τον Αιμίλιο Λιάτσο.

Δείκτης θετικότητας: Ο εφιάλτης των ειδικών! Τι σημαίνει η άνοδός του

Ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε πως δεν γνωρίζουμε για πόσο θα προστατεύσει το εμβόλιο, με την συζήτηση να είναι ενδεικτική.

Δείτε όσα ειπώθηκαν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X