Πολιτική

Τρέχουν να μειώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος μετά τις δημοσκοπήσεις

Τρέχουν να μειώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος μετά τις δημοσκοπήσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι δημοσκοπήσεις δεν αφήνουν περιθώρια: η ακρίβεια επηρεάζει δραματικά τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και οι πολίτες «βράζουν» για τα μέτρα που δεν έχουν βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Για να μετριάσει αυτό το κύμα δυσαρέσκειας και οργής, η κυβέρνηση άρχισε να κάνει διαρροές πως έρχονται γενναία μέτρα κατά της ακρίβειας και για τη μείωση των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος. Μέχρι και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης ανέβασε ένα… ψαλίδι για να υποσχεθεί «ψαλίδι» στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Και μετά τις διαρροές ήρθαν και οι κυβερνητικές πηγές να κάνουν γνωστό ότι οι ανακοινώσεις για τα μέτρα θα γίνουν αύριο Πέμπτη (05.05.2022). Άρον άρον οι αποφάσεις, άρον άρον οι ανακοινώσεις μπας και σωθεί ό,τι… σώζεται!

Τα μέτρα φαίνεται να «κλείδωσαν» στη σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα είναι οριζόντια, δηλαδή θα αφορά όλους τους πολίτες.

Προωθείται η επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή του ρεύματος από τον Ιούνιο, με το κράτος να επιδοτεί πλήρως ή μέρος του κόστους αγοράς φυσικού αερίου των παραγωγών ενέργειας, ώστε να μπει ψαλίδι στους υπέρογκους λογαριασμούς που έχουν φέρει τους πολίτες σε απόγνωση.

Επιπλέον, ειδικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά, συζητείται να συνεχιστεί η υπάρχουσα επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος.

Παράλληλα στο τραπέζι βρίσκεται για συζήτηση πρόταση για αναδρομικότητα της εφαρμογής του εθνικού σχεδίου από τις αρχές του έτους.

Το εθνικό σχέδιο αναμένεται, σε πρώτη φάση να έχει εξάμηνο ορίζοντα, δηλαδή ως τον Δεκέμβρη του 2022, και εφόσον χρειαστεί να επεκταθεί τον Μάρτιο του 2023. Το κόστος υπολογίζεται στα 4 δισ. και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X