Πολιτική

Τσίπρας από Λάρισα: Οι μάσκες έπεσαν – Ο Μητσοτάκης έχει κρυφή ατζέντα για την Υγεία-Απάτη το πρόγραμμα της ΝΔ

Τσίπρας από Λάρισα: Οι μάσκες έπεσαν – Ο Μητσοτάκης έχει κρυφή ατζέντα για την Υγεία-Απάτη το πρόγραμμα της ΝΔ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για τον τομέα της Υγείας μίλησε από τη Λάρισα, όπου πραγματοποίησε περιοδεία σήμερα (9/6/2023), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Σκοπός της ΝΔ είναι να μετατρέψει το χώρο της υγείας σε ένα πεδίο κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε πολίτες στο εκλογικό κέντρο ΣΥΡΙΖΑ, στο κέντρο της πόλης.

Καμία από τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη δεν έχει εγγραφεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει μείωση παροχών και αύξηση φόρων, αλλά και:

  • διάλυση στο ΕΣΥ και στο κοινωνικό κράτος
  • Ακρίβεια και λεηλασία του εισοδήματος.

Βιώνουμε ημέρες απόλυτης κατάρρευσης του ΕΣΥ και αυτό δεν είναι καταναγκασμός όπως την περίοδο της τρόικας, είναι επιλογή, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι μάσκες έπεσαν» είπε αναφορικά με το κρυφό σχέδιο της ΝΔ για τον τομέα της υγείας ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα, κατηγορώντας την παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αδιαφορεί για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε όχι μόνο για τους τρεις θανάτους που προκλήθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων, αλλά και στις εξωφρενικές δηλώσεις του στελέχους της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού που έκανε λόγο για διαλογή ασθενών λόγω κόστους.

«Αυτή είναι η κρυφή ατζέντα της ΝΔ για τη δημόσια υγεία» είπε υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή είχε εξαγγέλλει τη σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας.

«Τι διαφορετικό είπε ο κ. Πνευματικός;» διερωτήθηκε σκωπτικά ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως ο σκοπός της ΝΔ είναι να μετατρέψει το χώρο της υγείας σε ένα πεδίο κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

«Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι μια απάτη»

Αναφερόμενος στα προεκλογικά προγράμματα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για πρόγραμμα-απάτη της ΝΔ, σημειώνοντας πως

Στρατηγική για να κρύψει την ουσία του προεκλογικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την τακτική της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα περί «υπερκοστολόγησης», σημειώνοντας πως όταν ο κ. Μητσοτάκης προσκλήθηκε από τον ίδιο ώστε να κοστολογηθούν τα δύο προγράμματα, αυτό της ΝΔ και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, «το έβαλε στα πόδια».

«Γιατί το έβαλε στα πόδια; Γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ είναι μια απάτη» είπε, υπενθυμίζοντας πως στο πρόγραμμα που κατέθεσε πριν από λίγους μήνες η ΝΔ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν περιλαμβάνει τίποτε από τα μέτρα που έχει εξαγγείλει. 

«Ξέρετε, ποια από τα μέτρα έχουν εγγραφεί στο μεσοπρόθεσμο; Μόνο ένα. Καμία από τις εξαγγελίες του δεν έχει εγγραφεί στο μεσοπρόθεσμο. Το προγραμματικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν προβλέπει ούτε παροχές, ούτε μειώσεις φόρων, ούτε αυξήσεις μισθών. Προβλέπει διάλυση του ΕΣΥ, του κοινωνικού κράτους, μεγαλύτερη ακρίβεια και λεηλασία εισοδήματος».

Ανέφερε επίσης ότι προβλέπει 700 εκατ. ευρώ λιγότερα την επόμενη τριετία στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων σε πραγματικές τιμές, 1,3 δισ. ευρώ λιγότερα στις πρωτογενείς δαπάνες του δημοσίου, δηλαδή λιγότερα χρήματα για σχολεία και νοσοκομεία και για μισθό στον ιδιωτικό τομέα ψεύτικες υποσχέσεις για 1.500 ευρώ στην 4ετία, ενώ η αύξηση του πραγματικού μισθού θα είναι μόλις 1,4%».

Είπε παράλληλα ότι η μεγαλύτερη φορολογική λεηλασία που έχει συμβεί είναι αυτή των τελευταίων 16 μηνών με τη διατήρηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ σε υψηλές τιμές, για να δίνονται από τα αυξημένα δημόσια έσοδα επιδοτήσεις στις εταιρείες ενέργειας, διύλισης και των σούπερ μάρκετ για να κρατάνε υψηλές τις τιμές. «Εμείς έχουμε σχέδιο, τελειώνουμε αυτόν τον μηχανισμό υπερκερδών, φορολογούμε τα υπερκέρδη και βάζουμε πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και του ρεύματος, και το σωστό κέρδος έως 5%». Πρόσθεσε δε ότι η μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας θα γίνει «από το τσουνάμι πλειστηριασμών που επίκειται το επόμενο διάστημα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει»

αλεξης-τσιπρας
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει, στους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας, είμαστε εδώ μαζί σας μέχρι να σβήσει ο ήλιος, στις επάλξεις, επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Είμαστε όρθιοι» διεμήνυσε, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι μια φωτοβολίδα άλλα μια το ώριμο τέκνο των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας.

«Δίνουμε ένα δύσκολο αλλά κρίσιμο αγώνα» είπε αναφερόμενος στο αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα αλλά δήλωσε αισιόδοξος για την ανατροπή των συσχετισμών στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Επισήμανε πως αυτή η κάλπη διεξάγεται με άλλους όρους, με αυτούς της ενισχυμένης αναλογικής, υπογραμμίζοντας πως αν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί η ΝΔ δεν θα έχει απλώς αυτοδυναμία, αλλά παντοδυναμία με αρνητικά αποτελέσματα για το σύνολο της κοινωνίας και της ίδιας της δημοκρατίας.

«Δεν θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωμα της Δεξιάς, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας» ξεκαθάρισε, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί τον πυλώνα της προοδευτικής παράταξης του τόπου.

Επιπλέον κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που δεν επιθυμούν την αστάθεια και «μιας δημοκρατίας που δεν μπορέι να λειτουργήσει» και οι οποίοι έχουν αποφάσισει να μην ψηφίσουν τη ΝΔ, να στηρίξουν, παρά τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις τους, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κατέχει ένα  εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για την διακυβέρνηση της χώρας ώστε να μπει ένα φρένο στο αντιλαϊκό και αντικοινωνικό σχέδιο της ΝΔ.

«Κάθε ψήφος που δεν θα πάει στη ΝΔ αλλά δεν θα κατευθυνθεί στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος που ενισχύει το σχεδιασμό της ΝΔ για παντοδυναμία και συνέχιση της κοινωνικής λεηλασίας» υπογράμμισε.

τσιπρας-αλεξης
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

 

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτά είναι τα κρίσιμα διακυβεύματα στις 25 Ιουνίου, για να σημειώσει πως «εμείς δεν λέμε μόνο ότι η κάλπη θα είναι άδεια, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ότι κι αυτή η κάλπη θα γίνει με άλλους όρους. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε το όρμα του με την απλή αναλογική να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, να υπάρχει ισοτιμία της ψήφου, τη δυνατότητα να γίνει πράξη η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων πάνω σε προγραμματική βάση. «Δυστυχώς αστοχήσαμε, ήταν αυταπάτη, γιατί οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις την ώρα που τους δίναμε τι χέρι της συνεργασίας για να δούμε πώς θα νικήσουμε τη δεξιά, αντί να έχουν μέτωπο τη Δεξιά είχαν ως μέτωπο εμάς, ήθελαν να κόψουν το δικό μας χέρι, εμείς κοιτάζαμε το μέλλον της χώρας κι αυτοί πώς θα μεγαλώσουν το δικό τους το χωράφι».

Παρακολουθήστε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X