Πολιτική

Τσίπρας: Για αρμούς της εξουσίας και «ακροδεξιό Άδωνι»! video

Τσίπρας: Για αρμούς της εξουσίας και «ακροδεξιό Άδωνι»! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για όλες τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματός του, αλλά και στην χώρα μιλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον Τάκη Χατζή και τον Alpha.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως κάθε κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση κι έπειτα είχε να διαχειριστεί μία μεγάλη κρίση, σε αντίθεση με την δική του που τα αντιμετώπισε… όλα!

Φέρνοντας ως παράδειγμα την οικονομική κρίση, το προσφυγικό, το μακεδονικό, το κυπριακό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως παρά τις δυσκολίες, η κυβέρνησή του στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.

Ο Τσίπρας και ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Θα μετασχηματίσουμε και θα διευρύνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα το ανασυγκροτήσουμε», δήλωσε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνοντας τις εκλογές πήρε ένα μεγάλο ποσοστό, πήρε εντολή μετασχηματισμού».

Tσίπρας: Μετράει τα… Ρίχτερ του εσωκομματικού σεισμού και προχωρά αποφασισμένος!

Για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ: «Σημασία δεν έχει μόνο η μαρκίζα αλλά και το περιεχόμενο. Πρώτα θα βάλουμε περιεχόμενο και μετά μαρκίζα. Με τόλμη κάνουμε απολογισμό του έργου μας, είναι μια διαδικασία αυτογνωσίας. Θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές για τη μεσαία τάξη και τους μη προνομιούχους. Τα καλά αργούν…η μαρκίζα θα συμπυκνώνει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή που θέλει να διαγράψει».

Δείτε όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/2537284396523832/?v=2537284396523832&notif_id=1581969653509826&notif_t=live_video_explicit

Όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Για τη δήλωση περί “αρμών της εξουσίας“: «Μιλούσα για την εκτελεστική εξουσία όταν μιλούσα για τους αρμούς της εξουσίας. Αναφερόμουν στο ναρκοθετημένο τοπίο που βρήκαμε, ένα κράτος λάφυρο που εμπόδιζε την προσπάθεια μας την 1η τετραετία».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του: «Βρήκαμε…ανοιγμένη την χρεωκοπία της χώρας και την προσφυγική κρίση, εμείς τη διαχειριστήκαμε. Όταν μπήκα στο Μαξίμου δεν ήξερα τι ήταν το κόκκινο τηλέφωνο, σήμερα έχουμε την εμπειρία. Δεν αρκεί μόνο να έχεις τη βούληση. Τρία είναι τα συστατικά με τα οποία μπορείς πράγματι να χτυπήσεις το κράτος της διαφθοράς. Κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατία».

Οι διαφωνίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ προβληματίζουν, όμως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τις σύγκρινε με αυτές της ΝΔ, της οποίες χαρακτήρισε «λυκοφιλίες»

«Στη δεξιά υπάρχει ησυχία και από πίσω λυκοφιλίες. Δεν μιλάει κανείς. Όταν ο αρχηγός χάσει τις εκλογές μετά ξεσπάει πόλεμος. Εμείς όταν διαφωνούμε δεν υπονομεύουνε, ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του. Εγώ έχω περάσει δυο διασπάσεις. Μία με τον Φώτη Κουβέλη και μία με τον Λαφαζάνη, ο οποίος είναι ένας έντιμος άνθρωπος αλλά οι πολιτικές μας διάφορες είναι μεγάλες».

Τσίπρας για το μεταναστευτικό και τους χειρισμούς της παρούσας κυβέρνησης

«Η κριτική που ασκούμε στην κυβέρνηση είναι για το πως διαχειρίζεται το προσφυγικό, όχι για το ποιος φταίει. Η ζωή σε διαψεύδει, όλα εδώ πληρώνονται… Έλεγαν ότι φταίμε εμείς που έρχονται οι πρόσφυγες και τώρα πολλαπλασιάστηκαν.Προεκλογικά έλεγαν στους νησιώτες ότι θα αποσυμφορηθούν τα νησιά χωρίς να έρθει κανένας στην ενδοχώρα. Αυτά δε γίνονται ταυτόχρονα. Τα πλωτά φράγματα είναι αστείο πράγμα, είναι για να πιάνεις τις τσούχτρες. Εγώ δεν έχω κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτακη ούτε για το προσφυγικό ούτε για τα εθνικά θέματα. Δε λύνεται το προσφυγικό χωρίς μετεγκαταστάσεις, είναι σα να θέλεις να τετραγωνίσεις τον κύκλο. Πάνε να σβήσουν από τον χάρτη τα 5 νησιά μας, έτσι πάνε να λύσουν το θέμα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X