Πολιτική

Βαρουφάκης για λαϊκές αγορές: Συστράτευση για να ρίξουμε κυβέρνηση και ολιγαρχία

Βαρουφάκης για λαϊκές αγορές: Συστράτευση για να ρίξουμε κυβέρνηση και ολιγαρχία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε λαϊκή συστράτευση «για να ρίξουμε όχι μόνο αυτήν την κυβέρνηση, αλλά και την ολιγαρχία που κρύβεται πίσω της» κάλεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του με παραγωγούς για τις λαϊκές αγορές.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ελέγξει τις λαϊκές αγορές και τους παραγωγούς «με εξοντωτικές προβλέψεις υπέρ των μεγαλεμπόρων και των σουπερμάρκετ».

«Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, τα μέλη του ΜέΡΑ25 άκουσαν τους προβληματισμούς των παραγωγών οι οποίοι κατήγγειλαν την κυβέρνηση για εμπαιγμό και προπαγάνδα εναντίον των παραγωγών των λαϊκών αγορών, στηλιτεύοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει και να ελέγξει τις λαϊκές αγορές και τους παραγωγούς, με εξοντωτικές προβλέψεις υπέρ των μεγαλεμπόρων και των σουπερμάρκετ», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης δήλωσε: «Η κυβέρνηση έχοντας κάνει τα πάνδεινα για να χτίσει αντι-λαϊκές αγορές παντού, τώρα χτυπάει τις λαϊκές αγορές. Αυξάνει η τιμή ενέργειας; Η «Μητσοτάκης Α.Ε.» πουλάει τη ΔΕΗ σε εταιρείες, που εξ ορισμού θέλουν να ακριβύνουν το ρεύμα. Παλεύουν οι μικρομεσαίοι να αποφύγουν την έξωση και τον πλειστηριασμό; Η «Μητσοτάκης Α.Ε.» βάζει το πτωχευμένο κράτος να υποθηκεύσει άλλα 23 δισ. χρέους για να τα δώσει στα ίδια αυτά αρπακτικά ταμεία. Ακριβαίνουν τα τρόφιμα; Η «Μητσοτάκης Α.Ε.» χτυπά το μόνο ανταγωνισμό που εμποδίζει τα σουπερμάρκετ να οργιάζουν σε ανατιμήσεις, τις λαϊκές αγορές. Έχοντας κάνει τα πάνδεινα να χτίσουν αντι-λαϊκές αγορές παντού, (για την ενέργεια, τα κόκκινα δάνεια, κ.ο.κ.) τώρα χτυπάνε τις λαϊκές αγορές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X