Επιλογές

Βαρουφάκης κατά Σαλβίνι: Θα μας βρείτε μπροστά σας

Βαρουφάκης κατά Σαλβίνι: Θα μας βρείτε μπροστά σας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Πυρά» κατά του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, με αφορμή την επιθετική ρητορική του κατά της ΕΕ, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του κινήματος Diem25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Ματέο Σαλβίνι, ναι, η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Κι εσείς δεν είστε ο αντι-συστημικός που παριστάνετε. Μαζί με τη Λε Πεν προσφέρετε άλλοθι στο αυταρχικό κατεστημένο να συνεχίζει τις καταστροφικές για την πλειοψηφία πολιτικές. Θα μας βρείτε μπροστά σας παντού» έγραψε ο κ.Βαρουφάκης.

Η δήλωση του Ματέο Σαλβίνι:

Η Ιταλία δεν θα έχει την ίδια μοίρα με την Ελλάδα, δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Νωρίτερα χθες ο υπουργός Εσωτερικών σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη με την επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού, Μαρί Λεπέν,  εξαπέλυσε επίθεση στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζουν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

«Είμαστε κατά των εχθρών της Ευρώπης – Γιούνκερ και Μοσκοβισί – που είναι κλεισμένοι στο καταφύγιο των Βρυξελλών», δήλωσε. «Η πολιτική της λιτότητας των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει στην αύξηση του ιταλικού χρέους και στη φτωχοποίηση της Ιταλίας».

Ενώ πριν μερικές μέρες είπε:

«Εγώ μιλάω μόνο με ανθρώπους που είναι νηφάλιοι και δεν κάνουν συγκρίσεις που δεν στέκουν πουθενά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα έπρεπε να πίνει δύο ποτήρια νερό προτού μιλήσει για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ιταλία με το χρέος της, εξισώνοντας την Ιταλία με την Ελλάδα τρέλανε τα σπρεντ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X