Πολιτική

Βελόπουλος για εργασιακά: Προωθείται η κατάργηση του 8ώρου και η απαγόρευση των απεργιών

Βελόπουλος για εργασιακά: Προωθείται η κατάργηση του 8ώρου και η απαγόρευση των απεργιών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Βελόπουλος κατήγγειλε πως με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «προωθείται η κατάργηση του οκταώρου την εβδομάδα 50 ωρών εργασίας, κατάργηση αργίας της Κυριακής, κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, απαγόρευση απεργιών, που είναι το ύψιστο δικαίωμα των εργαζομένων».

Παράλληλα, όπως τόνισε, το νομοσχέδιο στοχεύει στην «ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που είναι επαίσχυντο και επιβράβευση της απεργοσπασίας».

«Το νομοσχέδιο είναι ασύμβατο, γεμάτο λάθη. […] Ο διευθυντής προσωπικού μπορεί να υποδείξει για τον εργαζόμενο ελαστικό 8ωρο, δηλαδή 10ωρο. Ο εργαζόμενος μπορεί να αρνηθεί αλλά θα κρέμεται πάνω από το κεφάλι του η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης. Αν η απόλυση κριθεί παράνομη από το δικαστήριο, η επιχείρηση δεν είναι υποχρεωμένη να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, μόνο να του δώσει μια μικρή αποζημίωση» είπε.

Αναφερόμενος δε στην ψηφιακή κάρτα εργασίας τόνισε πως «δεν θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα, άρα κανείς δεν γνωρίζει αν το ωράριο θα εφαρμοστεί ή όχι».

Στο μεταξύ σχετικά με τις ατομικές συμβάσεις μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη, εκτίμησε πως «δίνουν το δικαίωμα στον εργοδότη να προχωρήσει σε αναστολή της επ’ αόριστον εργασίας.

Όσοι προσλαμβάνονται για 5ωρη εργασία μπορεί να εργάζονται 3 ώρες το πρωί και 2 το απόγευμα. Μα αυτό είναι πραγματική δουλεία. Κλέβετε τον εργαζόμενο. Κλέβετε τον Έλληνα εργαζόμενο».

«Ανατρέπετε όλους τους νόμους που διέπουν το εργασιακό δίκαιο. Βασική αρχή του νομοσχεδίου είναι η ανάπτυξη με φτηνή εργασία. Αυτό βέβαια βολεύει τους ολιγάρχες φίλους σας και τους Γερμανούς που υπηρετείτε» είπε ο κ. Βελόπουλος.

Μιλώντας για τις μητέρες μετά την άδεια λοχείας ισχυρίστηκε ότι «θα μπορούν να πάρουν τετράμηνη άδεια μητρότητας αλλά από τους τέσσερις μήνες θα πληρώνονται μόνο τους δύο. Είναι δυνατόν να το κάνετε αυτό, όταν το δημογραφικό είναι το μείζον θέμα; Είναι δυνατόν να λέτε στη μητέρα “ξέχασε αυτά που ήξερες και έλα στη δουλειά”;».

«Θα έχουμε έκρηξη της εργασιακής φτώχειας, μείωση των μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, ατομικές συμβάσεις, και βέβαια νέο κύμα μετανάστευσης. Δημιουργείτε την νέα γενιά των νεόπτωχων που δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X