Θέμα

Ξύλο στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος αντιμετωπίζει κάθειρξη έως δέκα χρόνια μετά τις μπουνιές στον Γραμμένο

Ξύλο στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος αντιμετωπίζει κάθειρξη έως δέκα χρόνια μετά τις μπουνιές στον Γραμμένο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος ακόμα και με ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Φλώρος μετά τις μπουνιές που έδωσε στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ο οποίος κρατήθηκε για αρκετή ώρα στο φρουραρχείο της Βουλής, μεταφέρθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στη ΓΑΔΑ.

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο Κωνσταντίνος Φλώρος θα παραπεμφθεί με το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ότι «όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή, την κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους, άρα και της Βουλής, κατά την άσκηση καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη».

Όπως είπε ο κ. Τασούλας στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει βιαιοπραγία κατά την άσκηση καθηκόντων. «Το οπλοστάσιο του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε την φαντασία να σκεφτεί ότι μπορεί να έρθει εδώ εκλεγμένο μέλος της Βουλής το οποίο θα γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Θα επεκτείνουμε την φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές», είπε σε νέα του παρέμβαση μετά τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν.

«Έδωσα εντολή στην φρουρά της Βουλής, να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά, ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της δεύτερης εκδοχής του άρθρου 157, η εκδοχή της βιαιοπραγίας, εναντίον μέλους του κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλία που είναι για πλημμελήματα, αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του Συντάγματος», τόνισε.

Η αφορμή για το επεισόδιο  ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του αιτήματος της άρσης της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου έπειτα από μήνυση του πατέρα του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου σχετικά με ανώνυμους λογαριασμούς στο twitter που τον υβρίζουν.

Την ώρα που ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Χήτας, ανακοίνωσε ότι είναι υπέρ της άρσης ασυλίας, αν και δεν σχετίζεται ο κ. Βελόπουλος με τη μήνυση, πετάχτηκε ο κ. Φλώρος και είπε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.

Μετά την παρέμβαση αυτή, βουλευτές της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να βρίζουν χυδαία των Κωνσταντίνο Φλώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Γραμμένος είπε προς τον ανεξάρτητο βουλευτή «εσένα θα σου γαμ… τη μανούλα, θα σε στείλω φυλακή με βραχιολάκια» και τον Κωνσταντίνο Φλώρο να του απαντά «έλα έξω να μου τα πεις». Οι δύο άνδρες στη συνέχεια συναντήθηκαν στο περιστύλιο, με τον Κωνσταντίνο Φλώρο να πιάνει από τον γιακά τον Βασίλη Γραμμένο, να τον γρονθοκοπεί και να τον πετάει κάτω.

Μετά το περιστατικό ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

grammenos
Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, που δέχθηκε την επίθεση

Τι λένε πηγές της Ελληνικής Λύσης για το επεισόδιο

Πηγές της Ελληνικής Λύσης υποστηρίζουν ότι η επίθεση που εξαπέλυσε ο Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν απρόκλητη και διαψεύδουν ότι προηγήθηκε διάλογος και ύβρεις από τον βουλευτή τους Βασίλη Γραμμένο.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες σημείωσε πως ο ίδιος αποκλείει ο βουλευτής του να εξύβρισε την μητέρα του Κ. Φλώρου και πρόσθεσε πως «αν είχε βρίσει μάνα που είναι ότι ιερότερο θα του είχα “πάρει το κεφάλι” εγώ ο ίδιος».

 

Μαρτυρίες βουλευτών οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό 

Βουλευτές ήταν μάρτυρες στο σκηνικό βίας περιγράφουν σοκαρισμένοι τα όσα είδαν.

«Ακούσαμε τον Φλώρο να ζητάει επίμονα τον λόγο, φανερά εκνευρισμένος. Ο λόγος, όπως υπαγορεύει ο Κανονισμός της Βουλής δεν του δόθηκε καθότι δεν προβλέπονταν να τοποθετηθεί. Εκνευρισμένος βγήκε εκτός της αίθουσας», αναφέρει στο protothema.gr βουλευτής.

Ακούσαμε τον ανεξάρτητο βουλευτή να βρίζει τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, λέγοντας: «Δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη μάνα μου ρε κ…λη» ενώ έκανε κι άλλες αναφορές υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής έχει αναφερθεί και σε άλλα μέλη της οικογένειας του τονίζοντας χαρακτηριστικά, «η αδελφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου κ..λη. Τη μάνα μου ρε; Θα σε γ..σω».

Παρότι, προσπάθησαν να τους χωρίσουν παρευρισκόμενοι καθώς και η φρουρά, ο Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε με γροθιά στον Βασίλη Γραμμένο, ενώ όπως υποστηρίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες η μπουνιά ήταν τόσο δυνατή που ακούστηκε. Αιφνιδιασμένος ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης έπεσε κάτω και προσπάθησε να δει αν βγάζει αίμα από την μύτη του. Εκείνη τη στιγμή τους χώρισαν όσοι βρίσκονταν εκεί και ο βουλευτής κατευθύνθηκε στο ιατρείο της Βουλής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X