Πολιτική

Υπουργείο Υγείας- Διοικητές Νοσοκομείων: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις στο ΑΣΕΠ

Υπουργείο Υγείας- Διοικητές Νοσοκομείων: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις στο ΑΣΕΠ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διοικητές Νοσοκομείων:Ολοκληρώνεται σταδιακά η διαδικασία για τους Διοικητές Νοσοκομείων μέσω του ΑΣΕΠ από όπου θα αναδειχθούν τα νέα στελέχη του ΕΣΥ.

Η ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας κατατίθενται οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, κλείνει σήμερα το μεσημέρι στις 14:00. Μέσω του ΑΣΕΠ αναμένεται να καλυφθούν 152 θέσεις Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, ενώ με βάση τα επίσημα στοιχεία μέχρι την Τετάρτη είχαν κατατεθεί 527 αιτήσεις.

ΑΣΕΠ: 229 οι αιτήσεις για τις ΥΠΕ και 527 για Διοικητές Νοσοκομείων – Τι ηλικίες έχουν οι υποψήφιοι

Αριθμός που κρίνεται περιορισμένος για 152 θέσεις σε νοσοκομεία. Όπως σημείωναν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη πιθανώς να είναι αποτρεπτική η διαδικασία του διαγωνισμού, καθώς για την επιλογή των στελεχών σημαντικό ρόλο παίζει η προσωπική συνέντευξη, ενώ η τελική επιλογή θα γίνει από shortlist από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Η διαδικασία

Πάντως μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας αναμένεται να ξεκινήσει ο έλεγχος από τις επιτροπές του ΑΣΕΠ για τα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί.

Ήδη έχουν δημιουργηθεί 8 επιτροπές οι οποίες και θα εξετάσουν λεπτομερώς όλα τα έγγραφα που έχουν ενσωματωθεί στις αιτήσεις, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Αμέσως μετά όσοι προκριθούν και έχουν έγκυρα δικαιολογητικά θα πάρουν μέρος στο τεστ δεξιοτήτων που θα διεξαχθεί. Το τεστ αναμένεται να είναι ψηφιακό, ώστε και η βαθμολόγηση του να γίνει αυτομάτως με βάση τις απαντήσεις που θα δοθούν.

Αμέσως μετά οι επιτροπές αξιολόγησης θα πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους ώστε να καταλήξουν στην τελική λίστα (αρχικά 15 άτομα ενώ η shortlist θα είναι με 3 άτομα). Η τελική λίστα θα αποσταλεί στον υπουργό Υγείας για να επιλέξει.

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο «Η Επιτροπή Επιλογής Στελεχών του Δημοσίου αποτελείται από:

ένα μέλος του Α.Σ.Ε.Π., ως Πρόεδρο, που μαζί με τον αναπληρωτή του υποδεικνύονται με πράξη του Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π.,
τον αρμόδιο Γενικό ή Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας ή, εφόσον δεν υφίσταται, άλλο Γενικό ή Ειδικό Γραμματέα ή τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του ιδίου Υπουργείου,
τον Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) που έχει επιλεγεί»
Να σημειωθεί ότι πριν τους Διοικητές Νοσοκομείων θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν και στη διαδικασία επιλογής τους αφού θα συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές.

Να υπενθυμιστεί ότι η πρώτη φάση της κατάθεσης των αιτήσεων ολοκληρώθηκε για τους Διοικητές ΥΠΕ ενώ όπως γνωστοποίησε το ΑΣΕΠ συνολικά 229 αιτήσεις υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους για την κάλυψη 7 θέσεων Διοικητών και 14 θέσεων Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) του Υπουργείου Υγείας, με τετραετή θητεία που δύναται να ανανεώνεται.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, πριν το Πάσχα θα αρχίσουν σιγά σιγά να επιλέγονται οι πρώτοι Διοικητές για να αναλάβουν στα νοσοκομεία.

Με βάση τους ίδιους υπολογισμούς, πρώτα αναμένεται να επιλεγούν οι Διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας που σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος της κίνησης των ασθενών, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσουν και τα μικρότερα νοσοκομεία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X