Πολιτική

Υβριστικό σύνθημα Οικονόμου: Στο ναδίρ οι σχέσεις Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη

Υβριστικό σύνθημα Οικονόμου: Στο ναδίρ οι σχέσεις Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υβριστικό σύνθημα Οικονόμου: Ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μην τοποθετηθεί ποτέ – «Το στόμα που έβριζε το ΠΑΣΟΚ είναι το στόμα της κυβέρνησης» σχολίασε η Χαρ. Τρικούπη
Το υβριστικό σύνθημα κατά του ΠΑΣΟΚ, βγαλμένο από περασμένες δεκαετίες μιας ΟΝΝΕΔίτικης οπαδικής αντικουλτούρας, που σε βίντεο τραβηγμένο σε καφετέρια της Λαμίας φαίνεται να τραγουδά ο Γιάννης Οικονόμου τις ημέρες του Πάσχα ακολουθώντας τη μελωδία του χιτ των Αυστραλών Opus «Life is life» του 1984, ανέβασε ακόμα ένα σκαλοπάτι παραπάνω τη σύγκρουση της Χαριλάου Τρικούπη με τη Ν.Δ.

Η Χαρ. Τρικούπη έχει ζητήσει να τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά ακόμα περιμένει. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν προχώρησε σε αποδοκιμασία ή έστω κάποια διπλωματική υποψία αποστασιοποίησης από το περιστατικό καθρεφτίζει και το σημείο στο οποίο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από τις εκλογές, στον απόηχο και των «βέτο» για το πρόσωπο του πρωθυπουργού και των άλλων εμποδίων που βάζει ο Ν. Ανδρουλάκης για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ.

Το σχετικό βίντεο που δείχνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τραγουδά «γ… το ΠΑΣΟΚ» -και το οποίο δεν διέψευσε ποτέ ο ίδιος ο Γ. Οικονόμου- δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. το Μ. Σάββατο, ζητώντας εξηγήσεις. Όπως αποδείχθηκε, μάταια ανέμενε ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα διέκοπτε το «κλίμα κατάνυξης» των διακοπών του στην Τήνο για να αποδοκιμάσει τον εκπρόσωπό του, «τα συνθήματα και την κατάντια του», όπως του ζήτησε η Χαρ. Τρικούπη. Μετά τον σάλο ο Γ. Οικονόμου προχώρησε σε ανάρτηση που αφενός δεν διέψευδε το περιστατικό, αφετέρου επιχειρούσε να αμυνθεί (ή να αντεπιτεθεί) μιλώντας για συκοφαντία εις βάρος του. «Ο τρόπος που διαχρονικά πολιτεύομαι δεν αφήνει σε κανέναν, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μάντζου, κανένα απολύτως περιθώριο παρερμηνείας και καπηλείας σε οτιδήποτε αφορά τη στάση μου, τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε δημόσιο επίπεδο. Ο σωστός τρόπος να αντιμετωπίσεις τη συκοφαντία είναι να την περιφρονήσεις. Αν προσπαθήσεις να την αντικρούσεις ή να τη διαψεύσεις, θα σε νικήσει» ανέφερε ο Γ. Οικονόμου στα κοινωνικά δίκτυα.

«Προσωπικές στιγμές» λέει τώρα ο Οικονόμου

Ο Δ. Μάντζος καταλόγισε «αθλιότητες» στον Γ. Οικονόμου που, «αντί για συγγνώμη, δεν δίστασε να μιλήσει για δήθεν συκοφαντία» και κάλεσε εκ νέου τον Κυρ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί, καθώς «το στόμα που έβριζε το ΠΑΣΟΚ είναι το στόμα της κυβέρνησης». Παράλληλα τον προκάλεσε και χθες να υποδείξει ποιο είναι το ψέμα -αφού μιλά για συκοφαντία- δεδομένου ότι το βίντεο «είναι αδιάψευστος μάρτυρας». Δεν το έκανε ούτε σε χθεσινή συνέντευξή του (ρ/σ Παραπολιτικά), όπου μάλιστα περισσότερο επιβεβαίωσε παρά διέψευσε το περιστατικό: «Το να προσπαθεί κανείς από προσωπικές στιγμές να κάνει κρίσεις για το ήθος κάποιων ανθρώπων, και για την άποψή του για την πολιτική, για τους αντιπάλους του, για τον κόσμο της πολιτικής, είναι άτοπο και παρατραβηγμένο».

Και κατά ΣΥΡΙΖΑ
Παράλληλα, στο ΠΑΣΟΚ αναζητούν διαρκώς αφορμές να εγείρουν μέτωπο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διατηρούνται οι ίσες αποστάσεις. Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Π. Δουδωνής, έσπευσε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σχόλιο του Δ. Παπαδημούλη στο Twitter ότι ο Κ. Μητσοτάκης «ζητά κυβερνητική στήριξη από αυτούς που βρίζει και παρακολουθεί! Τι άλλο πρέπει να γίνει, φίλε @androulakisnick, για να πείτε επιτέλους ένα καθαρό όχι στη Ν.Δ.;». Με αφορμή δε την υπόθεση Γεωργούλη, το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «σε πλήρη αρμονία με την ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, η οποία είναι ένα μνημείο χυδαιότητας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X