Επιλογές

Κεραυνοί Μορικόνε κατά Ταραντίνο

Κεραυνοί Μορικόνε κατά Ταραντίνο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι 90 ετών. Κι΄ όμως είναι πάντα ζωντανός και δημιουργικός. Είναι ένα θρύλος της μουσικής. Κυρίες και κύριοι ιδού ο Ενιο Μορικόνε.  Ο θρυλικός συνθέτης παρότι κέρδισε Όσκαρ για τη μουσική στο “The Hateful Eight” του Κουέντιν Ταραντίνο σε συνέντευξη του στο τεύχος Δεκεμβρίου του γερμανικού Playboy τον αποκαλεί  “κρετίνο” .

Απολαυστικός και χωρίς ενδοιασμούς ο Ενιο Μορικόνε επέκρινε τον σκηνοθέτη για τους τρόπους του στα πλατό, τη χαοτική εργασιακή συμπεριφορά και πολύ χειρότερα τον κατηγόρησε για έλλειψη πρωτοτυπίας στο σύνολο του έργου του.

“Δεν είναι σκηνοθέτης”, δήλωσε ο μάγος της μουσικής. “Είναι χαοτικός. Μιλάει χωρίς να σκέφτεται, κάνει τα πάντα την τελευταία στιγμή. Δεν έχει ιδέα τι του γίνεται”.

“Σε παίρνει τηλέφωνο στα ξαφνικά και θέλει μια ολοκληρωμένη δουλειά μέσα σε λίγες μέρες. Αυτό δεν είναι δυνατό. Με κάνει έξαλλο. Δεν ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές, κάτι που το ξεκαθάρισα την τελευταία φορά”.

Ο Mορικόνε των 500 και πλέον soundtrack δεν κατατάσσει τον Tαραντίνο στο πάνθεον των μεγάλων σκηνοθετών.

“Ο άνθρωπος είναι ένας κρετίνος. Κλέβει μόνο από άλλους δημιουργούς. Δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο σε αυτό. Αυτό δεν τον κάνει σκηνοθέτη” είπε χωρίς να μασάει τα λόγια του.

“Δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τους μεγάλους του Χόλιγουντ, όπως ο Τζον Χιούστον, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ ή ο Μπίλι Γουάιλντερ. Αυτοί οι δημιουργοί είχαν κύρος. Ο Ταραντίνο απλώς αναμασάει παλιές επιτυχημένες συνταγές” προσθέτει.

Στη συνέντευξη του ο Μορικόνε αποκαλύπτει ότι εάν για κάτι έδειχνε χαρούμενος στην τελετή απονομής των Όσκαρ του 2016 ήταν ότι κάποια στιγμή μετά τη βράβευση του, θα έφευγε από εκεί μέσα. “Αν φαινόμουν χαρούμενος, ήταν επειδή ήξερα ότι σύντομα θα έφευγα από αυτή τη βαρετή τελετή” είπε ενώ συμπλήρωσε ότι δεν έχει καμία διάθεση να επιστρέψει στις Η.Π.Α. με “τους αυτοκαταστροφικούς εγωπαθείς και τα ντροπιαστικά Όσκαρ”.

Μπορεί να διαφωνείτε ή να συμφωνείτε με τις απόψεις. Οποια κι΄ αν είναι η θέση σας δεν μπορείτε παρά πείτε εύγε Ενιο Μορικόνε, γιατί είπε θαρρετά τη γνώμη του…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X