Μουσική

Eurovision 2024: Ανατροπή στα στοιχήματα – Ποια χώρα είναι το νέο μεγάλο φαβορί – Η θέση της Ελλάδας

Eurovision 2024: Ανατροπή στα στοιχήματα – Ποια χώρα είναι το νέο μεγάλο φαβορί – Η θέση της Ελλάδας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2024 επιφυλάσσει εκπλήξεις και έτσι, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (26/01), πλέον η Ισλανδία προβάλλει ως φαβορί για τη νίκη με βάση τα στοιχήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα eurovisionworld.com, η Ισλανδία έχει απόδοση 5,5 – όσο έχει και η Ουκρανία που βρίσκεται στη δεύτερη θέση των στοιχημάτων όσον αφορά στις πιθανότητες νίκης στη Eurovision 2024. Από εκεί και πέρα, συναντούμε το Ηνωμένο Βασίλειο με 7, την Ιταλία με 10 και στην πέμπτη θέση τη διοργανώτρια χώρα του φετινού διαγωνισμού, τη Σουηδία, με 11.

 

Εν συνεχεία, στην 6η θέση των στοιχημάτων για τις πιθανότητες νίκης στη Eurovision 2024 είναι η Λιθουανία με απόδοση 12 και ακολουθούν στην 7η θέση το Ισραήλ με 13, στην 8η θέση η Νορβηγία με 17, στην 9η η Ελβετία με 21 και στη 10η η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι με – επίσης – απόδοση 21.

Eurovision 2024, Eurovision, Eurovision 2024 Στοιχήματα, Eurovision Στοιχήματα, 26 Ιανουαρίου 2024

Παλαιστίνιος θέλει να εκπροσωπήσει την Ισλανδία

Ο Παλαιστίνιος καλλιτέχνης, Bashar Murad, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (24/01), θα λάβει μέρος στον εθνικό διαγωνισμό τραγουδιού της Ισλανδίας, τον λεγόμενο Söngvakeppninnin 2024, από τον οποίο και θα προκύψει ο εκπρόσωπος του νησιού στη Eurovision 2024, αν τελικά η χώρα συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό μουσικό θεσμό.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ισλανδική ιστοσελίδα visir.is, o Bashar Murad είναι γνωστός στους κατοίκους της χώρας, καθώς έχει κυκλοφορήσει ένα τραγούδι με το συγκρότημα Hatari, μετά την εκπροσώπηση της Ισλανδίας στη Eurovision 2019, που είχε διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision 2019, οι Hatari είχαν υψώσει κασκόλ με την παλαιστινιακή σημαία.

Αξιόπιστες πηγές, που επικαλείται η προαναφερθείσα ισλανδική ιστοσελίδα, τονίζουν ότι ο Bashar Murad θα ανέβει στη σκηνή του Söngvakeppninnin 2024, ο οποίος θα αρχίσει στις 17 Φεβρουαρίου. Οι διαγωνιζόμενοι και τα τραγούδια τους θα παρουσιαστούν το Σάββατο (27/01) και υπάρχει μεγάλη μυστικότητα σχετικά με το ποιοι θα συμμετάσχουν, όπως επιτάσσει η παράδοση.

Λίγες ημέρες μετά τον τελικό στη Eurovision 2019, οι Hatari κυκλοφόρησαν ένα τραγούδι με τον Παλαιστίνιο ποπ καλλιτέχνη, Bashar Murad, με τον τίτλο «Klefi/Samed (سامد)». Επισημαίνεται ότι ο Bashar Murad είναι ένας καλλιτέχνης που ζει στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

 

Αβέβαιη η συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision 2024

Ο Στεφάν Έιρικσον, διευθυντής της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Ισλανδίας (RÚV), δήλωσε την Τρίτη (23/01) ότι οι καλλιτέχνες που υποβάλλουν αίτηση για τον διαγωνισμό τραγουδιού, δικαιολογημένα ανησυχούν για την κατάσταση των πραγμάτων και αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Γάζα. Οι ανησυχίες αυτές κοινοποιήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), που είναι και η Αρχή που διοργανώνει τον μουσικό θεσμό της Eurovision.

Ακόμα, σύμφωνα με δημοσίευση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Ισλανδίας (RÚV), ο ίδιος πρόσθεσε: «[Οι καλλιτέχνες] υποβάλλουν αίτηση με στόχο να γίνουν η συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision. Ανησυχούν για την κατάσταση των πραγμάτων, όπως και εμείς. Αυτή ήταν η προετοιμασία μας για τη Eurovision και έχουμε ανακοινώσει ότι σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε στη Eurovision χωρίς αλλαγές, αλλά δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον».

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να μην ληφθεί οριστική απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή της Ισλανδίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, στο Μάλμε της Σουηδίας, κάτι που δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X