Συνταγές

Ψαρόπιτα από τον σεφ Φάνη Κασσούλα

Ψαρόπιτα από τον σεφ Φάνη Κασσούλα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο σεφ Φάνης Κασσούλας μας προτείνει για το Σαββατοκύριακο συνταγές με ψάρια. Μια διαφορετική πίτα με ψάρι πάρα πολύ νόστιμη δοκιμάστε την.

Ψαρόπιτα

Υλικά για 6 μερίδες
2 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
4 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κύβους
300 γραμ. φρέσκο σολομό (ξεκοκαλισμένο και ψιλοκομμένο)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γραμ. τυρί κρέμα
1 αυγό
1 κ.σ. άνηθος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φύλλα σφολιάτας
χτυπημένο αυγό για το άλειμμα της πίτας

Εκτέλεση
Για την πίτα με ψάρι, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αυγό. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το σολομό και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μέσα και τα πράσα, τις πατάτες και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Σε λαδωμένη λαμαρίνα απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας. Με κουτάλι αδειάζουμε τη γέμιση στη μέση του φύλλου.

Αλείφουμε περιμετρικά τη σφολιάτα με διάλειμμα αυγού. Καλύπτουμε την πίτα με τη δεύτερη σφολιάτα και με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω να σφραγιστεί καλά. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά έως ότου ροδίσει καλά η ψαρόπιτα.

Χοιρινό µε σέλινο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X