Διεθνή

Σάλος στη Βρετανία για το Brexit: Ο Τζόνσον κερδίζει χρόνο μέσω της βασίλισσας Ελισάβετ

Σάλος στη Βρετανία για το Brexit: Ο Τζόνσον κερδίζει χρόνο μέσω της βασίλισσας Ελισάβετ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από την βασίλισσα της Βρετανίας Ελίζαμπεθ Β΄ζήτησε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει το Κοινοβούλιο και να παρατείνει την επαναλειτουργία του μετά τις θερινές διακοπές, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου, μια εβδομάδα μετά την επιστροφή των βουλευτών από μια θερινή διακοπή.

Αυτή η κίνηση διευκολύνει τον Τζόνσον γιατί θα καθυστερήσει μέχρι την 14η Οκτωβρίου που γίνετε η προγραμματισμένη ομιλία της Βασίλισσας στο κοινοβούλιο, λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας στις 31ης Οκτωβρίου που είναι για η αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με αποτέλεσμα να μην υπάρξει χρόνος να ψηφιστεί άλλη τροπολογία, για να μπλοκάρουν μια μη-συμφωνία Brexit σύμφωνα με το BBC.

Ο Μπόρις Τζόνσον ο Βρετανός Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μια νέα εσωτερική νομοθετική ατζέντα θα καθοριστεί με την ομιλία της Βασίλισσας στις 14 Οκτωβρίου – προκαλώντας οργή από όλο το πολιτικό φάσμα.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, John Bercow το χαρακτήρισε ως «συνταγματική εκτροπή».

To «αόρατο» μαχητικό Su-57 είδε ο Ερντογάν στη Ρωσία (vids)

Μετά την ανακοίνωση, η στερλίνα μειώθηκε δραματικά, χάνοντας έναντι του δολαρίου και του ευρώ, καθώς οι επενδυτές έλαβαν τα νέα ως ένδειξη ότι μια μη-συμφωνία Brexit και η προοπτική ενός χτυπήματος στην οικονομία της Βρετανίας ήταν πιο πιθανό.

“Πρέπει να προχωρήσουμε τώρα με μια νέα νομοθετική ατζέντα”, δήλωσε ο Johnson σε μια ηχογραφημένη συνέντευξη που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι οι προτάσεις ότι η χρονική στιγμή ήταν σκόπιμη ήταν “εντελώς αναληθές”.

 

Να σημειώσουμε, ότι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G-7, για τους χειρισμούς του Τζόνσον για το Brexit επαίνεσε ο Πρόεδρος Donald Trump, που μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές του είναι συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Ολοκληρώνεται η G7 με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, τον Αμαζόνιο και το Brexit (pics)

Αίγιο: Στο ψυχιατρείο ο 28χρονος οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι

Στιβ Τζομπς: Μια φωτογραφία φούντωσε ξανά τις θεωρίες συνωμοσίας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X