Παρασκήνιο

Σφαγή βουλευτών της Ν.Δ. και εκλεκτών του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σφαγή βουλευτών της Ν.Δ. και εκλεκτών του Κυριάκου Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μάχη χαρακωμάτων γίνεται στην ΝΔ ανάμεσα στους βουλευτές της Α Αθήνας  και σε αυτούς που επιδιώκουν να μπουν στο ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές .

Οι βουλευτές του κόμματος εμφανίζονται έχοντας την λογική  ήρθαν « τα άγρια για να διώξουν τα ήμερα» και γι αυτό  είναι έτοιμοι να τα παίξουν όλα για όλα.

Όπως ισχυρίζονται, στα δύσκολα χρόνια της ΝΔ έχουν βάλει πλάτη  και σήμερα αισθάνονται παραγκωνισμένοι, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να θέλει να φτιάξει  τη δική του ομάδα.

Στις εκλογές του Ιουλίου του  2019 στην πρώτη περιφέρεια της χώρας είχαν εκλεγεί επτά βουλευτές  οι: Όλγα Κεφαλογιάννη , ο Βασίλης Κικίλιας , ο Θανάσης Πλεύρης , ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Άγγελος Συρίγγος , ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος  και η  Φωτεινή Πιπιλή.

Όλα δείχνουν ότι δυο με τρεις από τους εκλεγμένους βουλευτές δεν θα βρίσκονται στο επόμενο κοινοβούλιο, καθώς εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών αλλά και το γεγονός ότι η ΝΔ πολύ δύσκολο ως αδύνατο να καταφέρει να ξαναπάρει το ποσοστό του 2019.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Νικήτας Κακλαμάνης έχουν μια καλή βάση ψηφοφόρων, αφού ο τελευταίος έχει διατελέσει δήμαρχος της Αθήνας, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της Κυβέρνησης. Η Όλγα Κεφαλογιάννη από την μεριά της έχει  σοβαρά ερείσματα στις οργανώσεις του κόμματος, ενώ  είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους ψηφοφόρους τη ΝΔ.

Δυο περιπτώσεις ωστόσο εξωκοινοβουλευτικών υπουργών έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα τους νυν βουλευτές της ΝΔ. Οι πληροφορίες λένε  ότι ο  υπουργός  Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος  Πιερρακάκης, κατευθύνεται προς την Α Αθήνας  αλλά και ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φαίνεται να καταλήγει στο ότι αυτή είναι η περιφέρεια που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αυτή την στιγμή εμφανίζεται ως ο υπουργός με τις καλύτερες επιδώσεις στο χαρτοφυλάκιο του άρα σίγουρα θα καταλάβει  την μία θέση του ψηφοδελτίου.

Ο δεύτερος εξωκοινοβουλευτικός είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  ο οποίος μετά από πολλές συζητήσεις   και αυτός φαίνεται ότι   κατευθύνεται προς την Α Αθήνας..

Το γεγονός πάντως ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πολιτευόταν για χρόνια στην Β περιφέρεια είχε δημιουργήσει την εντύπωση σε πολλούς ότι θα επέλεγε τα παλιά του λημέρια. Με δεδομένο  ωστόσο ότι εκεί οι πέντε από τους επτά  βουλευτές θα καταφέρουν να κερδίσουν την έδρα τους ή αν μη τι άλλο θα δοθεί σκληρή μάχη μεταξύ τους, έκανε τον  υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναθεωρήσει την επιλογή του.

Ερωτηματικό παραμένει τα θα κάνει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης  που και γι αυτόν ακούγεται η Α’ Αθήνας, είτε η  Α’ Πειραιώς.

Αλλά και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος   θα μπορούσε να πολιτευθεί είτε στην Α Αθήνας, είτε στη Δυτική Αττική.

Στην Α Αθήνας  θέλει όμως να επιστρέψει και ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ως πρώην δήμαρχος της Αθήνας έχει μια μεγάλη δεξαμενή ψήφων.  Άλλωστε ο ίδιος  έχει αφήσει δημοσίως να εννοηθεί ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην Αθήνα από όπου ξεκίνησε άλλωστε την πολιτική του καριέρα ως δήμαρχος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X