Show Biz

Ρίκα Διαλυνά: Έριξε «χυλόπιτα» στον Μάρλον Μπράντο

Ρίκα Διαλυνά: Έριξε «χυλόπιτα» στον Μάρλον Μπράντο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μάρλον Μπράντο: Η Ρίκα Διαλυνά αποτελεί μια από τις ελάχιστες Ελληνίδες ηθοποιούς που καταφέρνει να κάνει αξιοσημείωτη καριέρα σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Με αρχικό όπλο τον τίτλο της Σταρ Ελλάς 1954 φτάνει την ίδια χρονιά στις ΗΠΑ όπου εντυπωσιάζει με την εξωτική ομορφιά της όσους την γνωρίζουν. Ένας από αυτούς μάλιστα είναι ο κορυφαίος ηθοποιός του παγκόσμιου κινηματογράφου και, φυσικά, δημοφιλέστερος “γόης” της εποχής Μάρλον Μπράντο.

Μάρλον Μπράντο- Ρίκα Διαλυνά. Η γνωριμία που έμεινε στη φωτογραφία…
Η γνωριμία τους γίνεται στα στούντιο της “Fox” όπου ο Μπράντο μετά το “Λεωφορείον ο πόθος”, “Βίβα Ζαπάτα”, “Ιούλιος Καίσαρ” και “Ατίθασος” γυρίζει την τελευταία του ταινία “Ντεζιρέ, το λουλούδι του χρόνου”.

Ο ομογενής Τζορτζ Ζαγόρας που τους φέρνει σε επαφή αναφέρει για εκείνες τις στιγμές :“Αυτό έγινε σε ένα διάλειμμα γυρίσματος μιας σκηνής της ταινίας. Τους σύστησα εκείνη ως Μις Ελλάς και εκείνον απλά ως κ. Μπράντο. Τότε η Διαλυνά δεν μιλούσε καλά αγγλικά και τους διευκόλυνα στη συνομιλία ως διερμηνέας. Ξαφνικά σε μια στιγμή μου είπε ο Μπράντο :“Ρώτησε Τζορτζ τη δεσποινίδα αν θέλει να γευματίσει απόψε μαζί μου”.

Έκανα την ερώτηση στη Ρίκα, και εκείνη απάντησε ευγενικά :“Ευχαριστώ για την πρόσκληση, αλλά όχι δεν μπορώ”. Για μια στιγμή δίστασα να μεταβιβάσω στον υπ’ αριθμόν ένα καρδιοκατακτητή του Χόλιγουντ την άρνηση της συνομιλήτριας μας, αλλά εκείνη με μεγάλη ψυχραιμία του το είπε αγγλικά. Ο Μπράντο τα έχασε και ρώτησε :“Γιατί;” ενώ η Ρίκα απάντησε :“Δεν μπορώ”. Ο μεγάλος γόης δυσφόρησε τόσο που κιτρίνισε, αλλά ήθελε να πει αυτός την τελευταία κουβέντα :“Καλά, ίσως μια άλλη φορά να δεχτείτε”.

Η άρνηση της νεαρής Ελληνίδας συζητιέται για ημέρες σε ελληνικό και διεθνή Τύπο.

Πρόσφατα η Ρίκα Διαλυνά είπε γι αυτή τη συνάντηση ότι ήταν η μόνη από τα κορίτσια που δεν πλησίασε τον Μπράντο στο διάλειμμα των γυρισμάτων κάτι που κίνησε την περιέργεια, ενώ για να την πείσει για τις …καλές του προθέσεις της είπε ότι στην έξοδό τους θα ήταν μαζί και το ζευγάρι Λόρενς Ολίβιε – Βίβιαν Λη. Ανεξαρτήτως το πως έγινε το βέβαιο είναι ότι η πανέμορφη ηθοποιός αρνήθηκε τον πρόσκληση- πρόκληση του Μπράντο, και επτά χρόνια μετά, το 1961, αιτιολόγησε σε συνέντευξη τη στάση της:

“ Από την στιγμή που ο κ. Ζάγορας με σύστησε, ήξερα ότι βρισκόμουν μπροστά στον υπ, αριθμόν ένα πολυπόθητο άνδρα των γυναικών όλου του κόσμου. Έτσι, όταν μου πρότεινε να βγούμε το βράδυ έξω μαζί, ενώ επιθυμούσα κάτι τέτοιο, αρνήθηκα βιαστικά- βιαστικά μάλιστα μήπως αλλάξω γνώμη. Ίσως να μετάνιωσα που δεν δέχτηκα την πρόσκλησή του, αλλά ποτέ δεν θα μετανιώσω που του είπα όχι. Γιατί αν πήγαινα με έναν άνδρα της φήμης του Μπράντο, που και μόνο μια ματιά του κάνει μια γυναίκα να νοιώθει ρίγη, δεν αποκλείεται να ήμουν σήμερα δυστυχισμένη. Ενώ τώρα θα έχω πάντοτε την ψευδαίσθηση ότι άρεσα, έστω για μια στιγμούλα μόνο, στον ηθοποιό που λάτρεψα περισσότερο, κι όμως δεν “μόλυνα” τη γνωριμία μας με μια νύχτα εντελώς προσωρινής γνωριμίας”.

Δικαιολογημένη η απογοήτευση του Μάρλον Μπράντο από την “χυλόπιτα”…
Μη συνηθισμένος προφανώς, ο Μάρλον Μπράντο παρέμεινε προβληματισμένος από την άρνηση της νεαρής Ελληνίδας καλλονής, και λίγες ημέρες μετά όταν συνάντησε τον κοινό τους γνωστό ομογενή αφού τον ρώτησε αν την ξαναείδε, συνέχισε μονολογώντας :“Ξέρεις Τζορτζ, νομίζω ότι αν ήμουν ένας υπάλληλος ή ένας νεαρός που πηγαίνει τα ψώνια του μπακάλη στα σπίτια, δεν θα με πρόσεχε καμία γυναίκα. Επειδή όμως είμαι αυτός που είμαι όχι μόνο δεν μου αντιστέκεται καμία γυναίκα, αλλά όλες τους επιδιώκουν να με γνωρίσουν. Σε αυτό τον τομέα θεωρώ τον εαυτό μου δυστυχισμένο”. Τι να κάνουμε Μάρλον. Έχει συμβεί σε όλους μας….

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X