Show Biz

Σκάρλετ Γιόχανσον: Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης «έκλεψε» την εικόνα της

Σκάρλετ Γιόχανσον: Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης «έκλεψε» την εικόνα της
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πρόσωπο της Σκάρλετ Γιόχανσον χρησιμοποιήθηκε για διαφήμιση από εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, δίχως εκείνη να γνωρίζει το παραμικρό.

Η ηθοποιός  φαίνεται να συμμετέχει σε μία διαφήμιση, η οποία αναρτήθηκε στο «X». Ωστόσο δεν πρόκειται για την αληθινή ηθοποιό αλλά για ένα avatar της, που κατασκευάστηκε από μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης με το όνομα «Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar».

Η εν λόγω διαφήμιση έχει πλέον «κατεβεί» απ’ τα social media, ωστόσο η αντίδραση της ηθοποιού δεν άργησε να έρθει. Ένας από τους δικηγόρους της Σκάρκελ Γιόχανσον δήλωσε πως «οι εικόνες της ηθοποιού που δημιουργήθηκαν απ’ την εν λόγω εφαρμογή δεν έχουν καμιά σχέση με την ίδια».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια θέματα ως απλά». Τόνισε παράλληλα πως θα χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Να σημειωθεί πως τα πλάνα με τη Σκάρλετ Γιόχανσον που χρησιμοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο βίντεο είναι από καμπάνια της ηθοποιού για την εταιρεία Omaze. Το βίντεο είχε συνολική διάρκεια 22 δευτερολέπτων, ωστόσο δεν είναι πλέον διαθέσιμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X