Fragilemag

Ηρωικά 00’s – Χαμένοι στη μετάφραση

Ηρωικά 00’s – Χαμένοι στη μετάφραση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μεταφορικά μιλώντας, η Σοφία Κόπολα δεν είναι παιδί του μπαμπά της, μόνο. Είναι παιδί της κινηματογραφικής αισθητικής στο σύνολο της. Η ταινία της Χαμένοι στη Μετάφραση (2003) είναι ένα κομψοτέχνημα που εστιάζει στη σχέση που αναπτύσσουν δύο ετερόκλητοι άνθρωποι στο έγχρωμο, εξωτικά σύγχρονο, Τόκιο. Το έργο που πρωταγωνιστούν οι Μπιλ Μάρεϊ, Σκάρλετ Γιόχανσον “ακούστηκε” με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε όλη τη διάρκεια των 00’s.

Αυτός λέγεται Μπόμπ Χάρις (Μπιλ Μάρεϊ). Είναι ένας κουρασμένος μεσήλικας σταρ του παλιού κινηματογράφου, που βρίσκεται στο Τόκιο για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού γυρίσματος μιας μάρκας ουίσκι.

Αυτή λέγεται Σάρλοτ (Σκάρλετ Γιόχανσον). Είναι η νεαρή σύζυγος ενός εργασιομανούς φωτογράφου, που αναγκάζεται να τον συνοδέψει στο επαγγελματικό του ταξίδι στο Τόκιο.

Και οι δύο τους είναι δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι που θα βρεθούν για τελείως διαφορετικούς λόγους στο ίδιο σημείο. Μία τυχαία συνάντηση στο μπαρ του ξενοδοχείου αρκεί για να αναπτυχθεί μεταξύ τους μια πολύ ιδιαίτερη σχέση. Κοινός παρονομαστής και των δύο αποτελεί η έντονη εσωτερική μοναξιά. Έτσι, σταδιακά ο ένας αναγνωρίζει στον άλλον κομμάτι του εαυτού του. Θα ανακαλύψουν παρέα το ταχύτατο, φαινομενικά ανέκφραστο, ηθικά τόσο διαφορετικό αστικό τοπίο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, υπερπηδώντας το εμπόδιο της γλώσσας και του πολιτιστικού χάσματος…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X