Show Biz

Θύμα ρατσισμού η Μέγκαν Μαρκλ…

Θύμα ρατσισμού η Μέγκαν Μαρκλ…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ηθοποιός Μέγκαν Μάρκλ, είναι το πρώτο άτομο με μικτή καταγωγή που εισέρχεται στη βρετανική βασιλική οικογένεια. Οι αντιδράσεις για την σχέση της με τον πρίγκηπα Χάρι αναδεικνύουν, τον υποβόσκοντα ρατσισμό που σοβεί στην βρετανική κοινωνία.

Όπως αναφέρουν μαύρες γυναίκες, ο τρόπος που κάποια βρετανικά Μέσα κάλυψαν τη σχέση της Μάρκλ με τον Χάρι και την καταγωγή της, είναι ενδεικτική του ρατσισμού που οι ίδιες βιώνουν καθημερινά.

«Αισθάνομαι ότι ο ρατσισμός στη Βρετανία είναι ιδιαίτερα ύπουλος και δεν αναγνωρίζεται ανοιχτά όπως στις ΗΠΑ», δήλωσε στο NBC η Πόλα Ακπαν, ιδρύτρια του Black Girl Festival.

Μετά τους βασιλικούς αρραβώνες η Daily Mail δημοσίευσε σχετικό άρθρο της στο Twitter με τίτλο «από σκλάβοι, βασιλείς, η ανοδική κινητικότητα της οικογένειας της Μέγκαν Μαρκλ», ενώ πέρυσι η ίδια εφημερίδα υπαινισόταν πως η Μαρκλ προέρχεται «Straight outta Compton» (τραγούδι του ραπ συγκροτήματος NWA για το γκέτο του Λ.Α.).

Η δημοσιογράφος Ρέητσελ Τζόνσον, αδερφή του βρετανού ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον, έγραψε πέρυσι ότι η Μαρκ θα μπορούσε να φέρει «ποικίλο και εξωτικό DNA» στη βασιλική οικογένεια, ενώ χαρακτήρισε την μητέρα της ηθοποιού ως «αφροαμερικανίδα κυρία με ράστα».

Πηγή:NBC

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X