Σκόπια: Αλλάζουν οι ταμπέλες… στο άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου

Macedonia(FYROM), Skopje, 02.06.2016 - Colorful Revolution Macedonias Colorful Revolution has caused daily protests in the City Center of Macedonias Capital Skopje. The People protest the corrupt Government of prime minister Nikola Gruevski (VRMO), by defacing the symbols and monuments of his reign with color bombs, spray paint and paint rollers, even make shift catapults have been used. People march onto the Macedonia Square with the Statue of Alexander the Great of Makedonia carrying flags and banners (Photo by Maximilian von Lachner/NurPhoto via Getty Images)

Το μνημείο που έχει τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων θα μετονομασθεί σε «Μέγας Αλέξανδρος» και θα παρέχονται εξηγήσεις στη βάση του μνημείου όπου θα αναγράφεται:

«Μέγας Αλέξανδρος, ως τμήμα της αρχαίας ελληνιστικής περιόδου και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι υπογραμμίζοντας πως το μνημείο αυτό δεν θα κατεδαφιστεί, αλλά θα παραμείνει ως σύμβολο φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Το ίδιο θα συμβεί και με το μνημείο του Φιλίππου Β΄ και το μνημείο της Ολυμπιάδος και όλα τα μνημεία που τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Σκόπια 2014». Όλες οι πιθανές λύσεις για τα μνημεία που ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά θα είναι προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν θα ντρεπόμαστε να αποκαλούμε τα μνημεία με αυτό που στην πραγματικότητα είναι», είπε ο Μποσνιακόβσκι.

Δείτε ακόμη:

Αυτή είναι ολόκληρη η συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ