Οικονομία

Σούπερ μάρκετ: Εξουθενωμένοι οι υπάλληλοι – Έρχεται ο… Γολγοθάς της Κυριακής

Σούπερ μάρκετ: Εξουθενωμένοι οι υπάλληλοι – Έρχεται ο… Γολγοθάς της Κυριακής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους, αλλά για τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ ακόμη περισσότερο. Θα κληθούν να αντεπεξέλθουν με διευρυμένο ωράριο, από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ καθημερινά και ανοιχτά τις επόμενες τέσσερις Κυριακές, με βάση τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μάλιστα μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ, τόνισε ότι το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωτικό, καλώντας παράλληλα τις αλυσίδες να προσλάβουν εργαζομένους προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του ωραρίου.

Τα σούπερ μάρκετ από την πλευρά τους, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης τηρούσαν στάση αναμονής σχετικά το άνοιγμα της Κυριακής καθώς δεν είχε προχωρήσει η έκδοση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στα σούπερ μάρκετ μετά τη ραγδαία αύξηση

Στελέχη του κλάδου σημείωναν στο insider.gr πάντως, ότι η κίνηση στα καταστήματα τους τις τελευταίες ημέρες έχει ομαλοποιηθεί και το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές, ουσιαστικά θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους ήδη ταλαιπωρημένους εργαζόμενους και μάλιστα σε περίοδο ειδικών συνθηκών, με άδειες ειδικού σκοπού και αναρρωτικές.

Κόμπι Μπράιαντ: Θεωρία συνωμοσίας συνδέει τον θάνατό του με τον κορονοϊό!

Μάλιστα, αν και κάποιες από τις μεγάλες αλυσίδες προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες σε έκτακτες προσλήψεις για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες αυτό το διάστημα, δεν φαίνεται εφικτό να γίνει το ίδιο από όλες τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα από τις μικρότερες αλυσίδες.

σούπερ μάρκετ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Το… πάνω, το κάτω το και το ιντερνετικό!

Όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, μετά την αύξηση των πωλήσεων έως και 50% την προηγούμενη εβδομάδα, ακολούθησε τις τελευταίες δύο-τρεις μέρες μια φυσιολογική κάμψη στην κίνηση καθώς οι καταναλωτές πλέον έχουν κάνει τις αγορές τους και μάλιστα γεμίζοντας τα καρότσια τους. Αρκετοί άλλωστε στρέφονται πλέον αποκλειστικά στα online σούπερ μάρκετ, μεταφέροντας ουσιαστικά τον… συνωστισμό στο διαδίκτυο, αφού για βρει κανείς διαθέσιμη ημερομηνία για παράδοση πρέπει να περιμένει έως κι έναν μήνα.

Δώρο Πάσχα: Πάει για… Ιούνιο μαζί με το επίδομα αδείας!

Έτσι όπως υπογράμμιζαν στο insider.gr, πλέον τόσο η διεύρυνση του ωραρίου όσο και το άνοιγμα της Κυριακές να μην εξυπηρετεί τους καταναλωτές, όπως είναι και ο στόχος, αλλά αντίθετα να επιβαρύνει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Στελέχη του κλάδου δεν μπορούσαν να πουν με βεβαιότητα εάν τελικά όλα τα σούπερ μάρκετ θα κρατήσουν την ίδια στάση και θα ανοίξουν την προσεχή Κυριακή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X