Σπίτι

Διακοσμήστε το σπίτι σας σύμφωνα με το ζώδιό σας

Διακοσμήστε το σπίτι σας σύμφωνα με το ζώδιό σας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
 Παρακολουθούμε συστηματικά τις προβλέψεις του ωροσκοπίου μας. Γνωρίζουμε τι μας ταιριάζει ενδυματολογικά, αλλά και το μακιγιάζ που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά μας, σύμφωνα πάντα, με το ζώδιο μας! Μήπως ήρθε η ώρα να ανανεώσουμε και τους χώρους του σπιτιού μας με τις προτάσεις του αστρολογικού μας χάρτη;
Κριός
Κριός: 21 Μαρτίου – 19 Απριλίου

Ως ζώδιο της φωτιάς, ο Κριός έχει ανάγκη να περιτριγυρίζεται από φως! Τα μεγάλα παράθυρα και ο καλός φωτισμός είναι αυτό που χρειάζεται για να γεμίσει τις μπαταρίες του με ενέργεια, αλλά και για να ξεδιπλώσει την περιπετειώδη πλευρά του.

Του ταιριάζουν οι φωτεινοί τόνοι, όπως ένα κίτρινο μαξιλάρι στις αποχρώσεις του ήλιου ή ένα κατακόκκινο ριχτάρι πάνω σε έναν καναπέ με ουδέτερο χρώμα. Είναι σκόπιμο να αποφεύγει τις μουντές και σκουρόχρωμες αποχρώσεις για να διατηρήσει την ισορροπία του, ενώ γενικά οι κόκκινες αποχρώσεις είναι ό,τι αγαπά πιο πολύ!

Το επιχειρηματικό πνεύμα μιας γυναίκας Κριού, όμως, χρειάζεται επιβράβευση! Ένα γραφείο στο σπίτι την βοηθά να αναδείξει τα επιτεύγματά της με τον πιο δημιουργικό τρόπο, ενώ η οργάνωση και η καθαριότητα αποτελούν κινητήρια δύναμη ώστε να ξεπερνά κάθε εμπόδιο.

Ζώδια: Το design ακολουθεί τις νέες τάσεις, σύμφωνα με τα άστρα!
Ταύρος
Ταύρος: 20 Απριλίου – 20 Μαίου

Ιδιαίτερα ευαίσθητος, από τη φύση του, ο Ταύρος πρέπει να ζει σε έναν άνετο, πανέμορφο χώρο! Τα δύο αυτά στοιχεία άλλωστε τον κάνουν να πατάει ακόμα πιο γερά στη Γη. Καθετί μετράει για αυτόν, οπότε επενδύει σε μικρές λεπτομέρειες.

Τα έπιπλα του προσκαλούν για χαλάρωση, τα ντουλάπια του είναι πλήρως εξοπλισμένα και η κάβα κρασιών που διαθέτει μπορεί να εντυπωσιάσει τους πάντες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν, που δέχεται διαρκώς πολύωρες επισκέψεις καθώς οι καλεσμένοι του γοητεύονται τόσο από τον χώρο όσο και από την παρουσία του.

Τα απαλά υφάσματα, τα χνουδωτά μαξιλάρια, οι «χουχουλιαστές» κουβέρτες, τα αρωματικά κεριά και τα έργα τέχνης δεν πρέπει με τίποτα να λείπουν από το περιβάλλον του.

Επίσης, μερικά στοιχεία εμπνευσμένα από τη βοτανολογία και κάποια φρέσκα φυτά θα του χαρίσουν την αίσθηση πως ζει στον κήπο της Εδέμ και το αξίζει!

Ζώδια: Το design ακολουθεί τις νέες τάσεις, σύμφωνα με τα άστρα!
Δίδυμοι
Δίδυμοι: 21 Μαίου – 21 Ιουνίου

Με τον αέρα της υπεροχής, οι Δίδυμοι έχουν μια ιδιαίτερη αισθητική στη διακόσμηση. Λειτουργούν πολύ πιο εποικοδομητικά σε φωτεινούς και ευάερους χώρους, με ευέλικτες διατάξεις και ευμετάβλητους χρωματικούς τόνους, όπως το μπλε του ουρανού, το ανοιχτό πράσινο αλλά και το έντονο κίτρινο.

Ένας μαυροπίνακας ή κάποιο μεγάλο κάδρο ανακοινώσεων γίνεται για τους Διδύμους προσωπικό εργαλείο, καθώς πάνω του μπορούν να καταγράφουν τις ιδέες τους, αυθόρμητες στιγμές έμπνευσης, εκρήξεις δημιουργικότητας ή απλά, μια λίστα.

Επίσης, δεν ξεχνάμε πως ένας Δίδυμος χρειάζεται ποικιλία και ανανέωση, οπότε οι εναλλακτικές προτάσεις διακόσμησης του ταιριάζουν περισσότερο. Όταν όμως, οι υπερβολές διαταράσσουν την ισορροπία του, τότε ένα ζεν σκηνικό μπορεί να του προσφέρει αυτό που χρειάζεται.

Ζώδια: Το design ακολουθεί τις νέες τάσεις, σύμφωνα με τα άστρα!
Καρκίνος
Καρκίνος: 22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου

Ο Καρκίνος επιθυμεί στον χώρο του σπιτιού του να υπερισχύει η άνεση, ενώ λατρεύει τις χουχουλιάρικες καταστάσεις, οπότε και κάνει τις επιλογές του με βάση τα συναισθήματα και το προσωπικό του στιλ.

Ρομαντικοί και ευαίσθητοι, με μια νοσταλγική διάθεση τους ταιριάζουν οι vintage προτάσεις, καθώς και τα λουλουδάτα μοτίβα. Ένας αντικέ καθρέφτης και κάποια βικτωριανά διακοσμητικά μπορούν να κυριαρχούν στον χώρο, ως φόρο τιμής και στα οικογενειακά κειμήλια. Τα παστέλ χρώματα και οι συνδυασμοί τους είναι η πρώτη τους επιλογή, γιατί εκφράζουν τη γλυκύτητά τους.

Οι σπιτόγατοι του ζωδιακού, αφήνουν τον προσωπικό χώρο τους με δυσκολία. Αυτός είναι ίσως, και ο κύριος λόγος που διοργανώνουν συχνά – πυκνά συνεστιάσεις, πάρτι και φιλικές συναντήσεις, προσφέροντας την απαράμιλλη φιλοξενία τους σε φίλους και γνωστούς.

Αν και εντοπίζουν εύκολα αξιόλογες αντίκες και αντικείμενα vintage, καλό είναι να μην φθάνουν σε υπερβολές.

Ζώδια: Το design ακολουθεί τις νέες τάσεις, σύμφωνα με τα άστρα!
Λέων
Λέων: 23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου

Οι φλογεροί Λέοντες θέλουν να περιβάλλονται με την απαραίτητη πολυτέλεια ώστε να νιώθουν πραγματικοί βασιλείς! Στο χαρακτηριστικό σπίτι ενός Λέοντα κυριαρχούν τα πλούσια και τολμηρά χρώματα, όπως το βαθύ κόκκινο, το λαμπερό τιρκουάζ και το εντυπωσιακό δαμασκηνί.

Με στιλ και άποψη λοιπόν, παραμένουν οι βασιλικότεροι του βασιλέως! Ξέρουν να εκτιμούν τα έργα τέχνης, αλλά παράλληλα θέλουν να τονίσουν και την παιχνιδιάρικη τους διάσταση δημιουργώντας ένα χαλαρωτικό χώρο στο καθιστικό. Απαραίτητο στοιχείο για ένα Λέοντα; Μια εστία τζακιού.

Ζώδια: Το design ακολουθεί τις νέες τάσεις, σύμφωνα με τα άστρα!

Συμπληρωματικές πινελιές πολυτέλειας, όπως φυσικά, μεταξωτά υφάσματα, σατέν και βελούδα, περίτεχνα έπιπλα που προσκαλούν σε cocooning, αλλά και πελώρια παράθυρα με νότια ή δυτική κατεύθυνση, ώστε ο χώρος να πλημμυρίζει με το χρυσό, απογευματινό φως είναι αυτά που χρειάζεται ένας Λέοντας για να ξεδιπλώσει την ξεχωριστή προσωπικότητά του.

Παρθένος
Παρθένος: 23 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου

Σε απόλυτη επαφή με τη μητέρα Γη, οι εκπρόσωποι της Παρθένου ευδοκιμούν σε ένα απλό περιβάλλον, όπου πρωταγωνιστούν η λειτουργικότητα και το πρακτικό πνεύμα.

Αντί να αγοράσει ένα έργο τέχνης, μπορεί πολύ εύκολα να επενδύσει σε ένα φωτιστικό με την υπογραφή ενός σχεδιαστή, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο το ντιζάιν με τη λειτουργικότητα.

Οι Παρθένοι αναζητούν την αρμονία για αυτό και ακολουθούν μια οργανωμένη διάταξη, ώστε τα πάντα να είναι στη θέση τους. Η γαλήνη στο σπίτι τους θυμίζει θρησκευτικούς χώρους και δεν είναι διόλου απίθανο να έχουν δημιουργήσει ένα δωμάτιο ζεν αισθητικής, με καθαρές, φυσικές γραμμές για στιγμές διαλογισμού.

Ζώδια: Το design ακολουθεί τις νέες τάσεις, σύμφωνα με τα άστρα!

Οι απαλές, λευκές αποχρώσεις, τα χρώματα της βανίλιας, το παλ γκρι και μερικές πινελιές σε πράσινο και χρυσό ταιριάζουν άψογα στην ιδιοσυγκρασία τους, ενώ ένα υφαντό χαλί, μερικά έθνικ ή ενεργειακά αντικείμενα, τα φρέσκα φυτά και τα λουλούδια ολοκληρώνουν το προσωπικό τους ύφος.

Ζυγός
Ζυγός: 23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου

Περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο, στο σπίτι ενός Ζυγού είναι απαραίτητο να κυριαρχεί η αρμονία και η ισορροπία. Διαθέτοντας μια έμφυτη ευαισθησία προς το περιβάλλον, αναζητά το top of the top.

Οι ανοιχτόχρωμες και μεσαίες αποχρώσεις, όπως το λευκό, το σταχτί ή ένα φωτεινό γκρι της νύχτας, τα κλασικά έπιπλα και ένα ηχοσύστημα όπου θα μεταδίδει τις αγαπημένες του μελωδίες αποτελούν βασικά στοιχεία του χώρου του. Ενώ δίνει ιδιαίτερη σημασία στα απαλά σεντόνια και τα μαξιλάρια του για έναν τέλειο ύπνο…

Ζώδια: Το design ακολουθεί τις νέες τάσεις, σύμφωνα με τα άστρα!

Παράλληλα, ένας ξεχωριστός χώρος όπου θα εγκαταστήσει το προσωπικό του home theater, μια εντυπωσιακή συλλογή βιβλίων, αλλά και το δωμάτιο/γκαρνταρόμπα με τις ενδυματολογικές του επιλογές αναβαθμίζουν την καθημερινότητά του.

Ο Ζυγός, ο μεγαλύτερος θαυμαστής της φυσικής ομορφιάς γνωρίζει καλά την αξία του στιλ, ενώ είναι υπέρμαχος τη καθαριότητας. Ως γνήσιος καλλιτέχνης από την άλλη, εκτιμά τον ήλιο και το φως, όπως και το αναζωογονητικό αεράκι. Για αυτό τον λόγο, φροντίζει να πλημμυρίζουν κάθε γωνιά του σπιτιού του!

Σκορπιός
Σκορπιός: 23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου

Μυστηριώδης και γεμάτος έντονα συναισθήματα, ο Σκορπιός νιώθει στο στοιχείο του εάν περιβάλλεται από πλούσιους και σκουρόχρωμους τόνους, όπως το κόκκινο του κρασιού, το βαθύ μοβ, το μπλε ίντιγκο  αλλά πάνω από όλα το μαύρο του μελανιού, με αντίκες ή ακόμα και αφηρημένα σχέδια.

Οι απαλές, αισθησιακές γραμμές των επίπλων που παραπέμπουν σε φανταστικά κάστρα, τα περίτεχνα κηροπήγια και οι βιβλιοθήκες όπου κυριαρχούν υποθέσεις δολοφονιών και φανταστικές μυθοπλασίες γεμίζουν τις μπαταρίες του.

Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο από όλα έναν Σκορπιό όμως, είναι η ιδιωτικότητά του. Για να πετύχει την ιδανική ισορροπία δεν έχει παρά να δημιουργήσει μικρές περιοχές ή και κρυψώνες, μέσα στα κοινόχρηστα μέρη του σπιτιού του.

Ζώδια: Το design ακολουθεί τις νέες τάσεις, σύμφωνα με τα άστρα!

Για παράδειγμα, ένα ημικυκλικό καναπεδάκι ή ανάκλιντρο που λειτουργεί ως πραγματικό σεπαρέ,  με βελούδινες κουρτίνες δεξιά και αριστερά, θα γίνει το προσωπικό του καταφύγιο στο καθιστικό!

Και για να τονίσει αρχιτεκτονικά τους χώρους μπορεί να δημιουργήσει αισθησιασμό με κεριά και «βαριά» αρωματικά χώρου,  δραματικές σκιές με προβολείς/σποτ ή αισθαντική πολυτέλεια με μεταξωτά ή γούνινα ριχτάρια και μαξιλάρια και κουρτίνες από βελούδο.

Τοξότης
Τοξότης: 22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου

Με ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερα εκλεκτικό στιλ, ο Τοξότης μεταφέρει στο σπίτι του το πάθος του για τα ταξίδια. Μαροκινά χαλιά που μπλέκονται περίτεχνα με διακοσμητικά στοιχεία από την Αφρική, πίνακες από το Θιβέτ που συνδυάζονται με υφάσματα από τη Λατινική Αμερική,  ράφια με βιβλία φιλοσοφικού περιεχομένου και πνευματικών αναζητήσεων και η θαλπωρή ενός τζακιού δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χρώμα καμηλό: Η «δύσκολη» hot τάση της σεζόν!

Ένας Τοξότης δεν έχει παρά να φέρει μέσα στον χώρο του εξωτερικά στοιχεία, ώστε να μην ασφυκτιά! Μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργήσει έναν εσωτερικό κήπο, να τοποθετήσει σε κεντρικό σημείο ένα σιντριβάνι ή να χρησιμοποιεί ασταμάτητα αρωματικά κεριά με τη μυρωδιά του γρασιδιού!

Ζώδια: Το design ακολουθεί τις νέες τάσεις, σύμφωνα με τα άστρα!

Το σπίτι του χρειάζεται να αποπνέει ζεστασιά, ευφορία και αφθονία, στοιχεία που ικανοποιούν το ιδιόρρυθμο πνεύμα του, ενώ την ίδια στιγμή γίνονται πηγή έμπνευσης ώστε να ολοκληρώσει τα ατελείωτα projects και τα μισοτελειωμένα βιβλία του, ανά πάσα στιγμή!

Αιγόκερως
Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου

Η αίσθηση του καλού γούστου αποτελεί διαχρονικό στοιχείο ενός Αιγόκερου, ενώ το ντιζάιν μπορεί να του δώσει την ευκαιρία ώστε να προβεί σε μια εξαιρετική επένδυση. Η αίσθηση της πολυτέλειας παντού είναι ένα από τα στοιχεία της προσωπικότητάς του.

Για τον δημιουργικό Αιγόκερο, οι καθαρές γραμμές για τα απαραίτητα αντικείμενα που θα πλαισιώσουν τον χώρο του γίνονται με προσεκτική επιλογή, εξετάζοντας παράλληλα και την αξία τους.

Παστέλ και πιο βαθιά χρώματα σε τόνους του ροζ, του μπορντό αλλά και του γκρι ή του μπλε εκφράζουν την ιδιοσυγκρασία τους και μάλιστα σε απρόβλεπτους συνδυασμούς.

Ζώδια: Το design ακολουθεί τις νέες τάσεις, σύμφωνα με τα άστρα!

Ο πιο φιλόδοξος του ζωδιακού μπορεί να φορτίσει εύκολα τις μπαταρίες του έχοντας θέα τα βουνά από τη μονοκατοικία του ή την εκπληκτική εικόνα της πόλης από το ρετιρέ του.

Το ρολόι του παππού, ένα περίτεχνο κομό, οι δερμάτινοι καναπέδες ή μια βιτρίνα από ξύλο κερασιάς γεμάτη με πολύτιμες δημιουργίες κινέζικης πορσελάνης, οπωσδήποτε εντυπωσιάζουν στο σπίτι του. Από τη φύση του εργασιομανής ο Αιγόκερως, δεν θα είναι καθόλου απίθανο να επιδοθεί και σε χειροποίητες πινελιές, με μεγάλη δεξιοτεχνία!

Υδροχόος
Υδροχόος: 20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου

Το ξεχωριστό, επαναστατικό ύφος του Υδροχόου πολύ συχνά τον φέρνει μπροστά από την εποχή του. Οι λευκές αποχρώσεις με τόνους του μπλε και του σμαραγδί, οι μοντέρνες γραμμές με γεωμετρικά ή ακόμα και αφηρημένα σχήματα είναι μέσα στις πρωταρχικές επιλογές του.

Καθώς και οι επιφάνειες που αντανακλούν το φως, όπως το ασήμι, το inox και το γυαλί είναι στοιχεία που μεταφέρουν μια μοναδική αίσθηση άνεσης στον Υδροχόο.

Βάζοντας τα χαλιά στην αποθήκη, νιώθει να γλιστράει με φυσικότητα στα γυμνά δάπεδα από μασίφ ξύλο ή μοντέρνα υλικά κερδίζοντας την αίσθηση της ανοιχτωσιάς στον χώρο.

Ζώδια: Το design ακολουθεί τις νέες τάσεις, σύμφωνα με τα άστρα!

Αν και δεν είναι και τόσο ζεστό, το σπίτι του Υδροχόου διαθέτει μεγάλα παράθυρα, καλό εξαερισμό, έχει φρέσκα φυτά και πλημμυρίζει με φως, ότι χρειάζεται δηλαδή, για τη σύλληψη πρωτοποριακών ιδεών!

Ιχθύες
Ιχθύες: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Το σπίτι είναι το προσωπικό καταφύγιο κάθε Ιχθύ και θα πρέπει να αποπνέει μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, ώστε να γίνεται ο χώρος που θα μπορεί να γεμίζει τις μπαταρίες του, συναισθηματικά.

Τα μεγάλα, μεταξωτά μαξιλάρια κερδίζουν τα βλέμματα. Τα υφάσματα από φυσικές ίνες, όπως λινό, βαμβάκι, μετάξι ισχυροποιούν την αγάπη του για τη φύση.

Το λιλά, το «σκονισμένο» ροζ και το πράσινο της χλόης, αλλά και τα γαλήνια χρώματα της θάλασσας υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο τη σχέση του με τα στοιχεία του νερού.

Ζώδια: Το design ακολουθεί τις νέες τάσεις, σύμφωνα με τα άστρα!

Οι μικρές νοσταλγικές νότες που μπορεί να κρύβονται σε μία λεπτομέρεια, όπως π.χ. στη λουλουδάτη μπορντούρα μίας πετσέτας, όλα αυτά μαζί, δίνουν στον Ιχθύ την ευκαιρία να μοιραστεί με τους γύρω του στοιχεία της πνευματικής του υπόστασης, καθώς και της ονειροπόλας διάθεσής του, τα οποία και έχει καλά κρυμμένα στα βάθη της ψυχής του.

Τα αισθησιακά κύματα της μοναδικής του προσωπικότητας όμως, ξεχύνονται στον χώρο και με τη βοήθεια αρωματικών κεριών και σπρέι, ώστε κανείς να μην μπορεί να τους αντισταθεί!

Εμπνευστείτε από τη νέα συλλογή NEF-NEF Homeware Autumn Winter 2018-2019.

Γνωρίστε την στο www.nef-nef.gr

ΠΗΓΗ: Womanidol

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X