Σπίτι

Πότε και πως πρέπει να ξεστολίσουμε το σπίτι μας

Πότε και πως πρέπει να ξεστολίσουμε το σπίτι μας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Το έθιμο λέει ότι μετά του Αγίου Ιωάννου, έρχεται η στιγμή να ξεστολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα φωτάκια, και τα στολίδια. Είναι μια απόφαση που λίγο πολύ την βαριόμαστε γιατί το μάζεμα είναι πιο δύσκολο.
Για αυτό ας δούμε  μερικά έξυπνα κόλπα που θα μας το κάνουν πιο εύκολο.

– Διαχωρίζεις τα γυάλινα και τα εύθραυστα στολίδια, τα τυλίγεις στις χριστουγεννιάτικες πετσέτες, υφάσματα και τραπεζομάντηλα, και τα τοποθετείς σε κούτες από παπούτσια ως διαχωριστικά.

-Ο πιο έξυπνος τρόπος να τυλίξεις τα λαμπιόνια σου είναι γύρω από ένα τετράγωνο κομμάτι χαρτόνι. Ακόμα πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσεις το χαρτόνι από το εσωτερικό χαρτιού κουζίνας.

 

-Γιρλάντες, αν έχεις χάσει το καρουλάκι που ήταν τυλιγμένες, μια έξυπνη ιδέα είναι να τις τοποθετήσεις σε πλαστικό μπουκάλι του νερού.

-Τα στεφάνια τύλιξε τα σε πλαστικό ή σε σακούλα, κάνε ένα φιόγκο και κρέμασε τα κάπου που να μην τσαλακωθούν.

-Μικρές χριστουγεννιάτικες μπάλες που θα μπορούσες να τις κρύψεις….μα στα χαρτόνια από αυγά ή  αυγοθήκες, για αυτό μην τα πετάς όταν αγοράζεις αυγά.

-Για το δέντρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις παλιά σεντόνια για να το τυλίξεις ολόκληρο ή λυμένο ή σε σακούλες φύλαξης χαλιών. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην γεμίσει σκόνη.

– Αν φυλάξεις το δέντρο στην κούτα του, καλό είναι να το τυλίξεις με ζελατίνα συσκευασίας θα το πιέσει τόσο ώστε να χωρέσει μέσα.

Και του Χρόνου να είστε όλοι καλά

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X