Σπίτι

Το άσπρο ξύδι κάνει θαύματα στο σπίτι

Το άσπρο ξύδι κάνει θαύματα στο σπίτι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το άσπρο ξύδι μας έχει σώσει πολλές φορές γιατί είναι κάτι που πάντα το έχουμε στο σπίτι. Είναι ένα αντιβακτηριδιακό και αντιμικροβιακό φυσικό καθαριστικό προϊόν που μας λύνει τα χέρια γρήγορα, εύκολα και οικονομικά…..

  1. Αν έχετε ξεμείνει από μαλακτικό ρούχων ρίξτε άσπρο ξύδι. Ακόμα και με το μαλακτικό μπορείτε να το βάζετε απολυμαίνει και μαλακώνει τα ρούχα.
  2. Για να καθαρίσετε τα τζάμια και τα κρύσταλλα. Βάζετε ίση δόση νερό και ξύδι και ψεκάζετε τα τζάμια και αντί για χαρτί κουζίνας, χρησιμοποιείστε εφημερίδα ή ένα μαλακό πανί. Τα κρύσταλλα δεν τα ψεκάζετε τα κάνετε με πανί.
  3. Για να ανανεώσετε το χρώμα στα χαλιά σας. Βάζετε σε μια λεκάνη ίση ποσότητα νερό και ξύδι και με ένα βουρτσάκι τα τρίβετε. Δεν θέλει ξέπλυμα, το στεγνώνετε στον ήλιο. Για να πλύνετε τα χαλιά ίση δόση άσπρο ξύδι και βενζίνη. Την φράντζα μόνο με βενζίνη.
  4. Αν έχετε λεκέ σε ρούχο ακόμα και παλιά κιτρινίλα βάλτε πάνω άσπρο ξύδι, μαγειρική σόδα και σαπούνι κουζίνας τρίψτε το και ξεπλύνετε το.
  5. Αν βούλωσε ο νεροχύτης ή ο νιπτήρας του μπάνιου σας ρίξτε ένα ποτήρι μαγειρική σόδα και από πάνω ένα ποτήρι λευκό ξύδι. Το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει. Αφήστε το να δράσει λίγα λεπτά και μετά ρίξτε μπόλικο νερό που έχετε βράσει, ή ανοίξτε την βρύση και αφήστε να τρέξει καυτό νερό. Έτσι θα διαλυθούν μια και καλή τα λίπη που συσσωρεύονται στις σωληνώσεις. Μπορείτε να το κάνετε αυτό σε τακτικά διαστήματα για να καθαρίζουν οι σωλήνες.
  6. Για να αφαιρέσετε τα άλατα από την καφετιέρα, και τον βραστήρα. Βάλτε  1 ποτήρι άσπρο ξύδι και γεμίστε το υπόλοιπο με νερό. Βάλτε σε λειτουργία το μηχάνημα. Όταν τελειώσει αδειάστε το ξύδι, το ξαναδουλεύεται για άλλες δύο φορές, μόνο με νερό. Αν θέλετε η καφετιέρα κι ο βραστήρας να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, κάντε το παραπάνω από μία φορά τον μήνα. Ακόμα και το τηλέφωνο της ντουσιέρας βάλτε το σε ένα ποτήρι με ξύδι και νερό, θα φύγουν τα άλατα.
  7. Διώχνει τα μυρμήγκια από την κουζίνα. Ψεκάζουμε τ ις γωνίες με ένα μείγμα ίση ποσότητα νερό και ξίδι αν  θέλετε ρίχνετε και μαγειρική σόδα και θα απομακρυνθούν καθώς έτσι χάνονται οι μυρωδιές του φαγητού που τα οδηγεί στην κουζίνα μας.
  8. Για να καθαρίσετε το κοτόπουλο το πλένετε καλά και το βάζετε σε ένα μπολ με ξύδι για 10 λεπτά. Το ξεπλένεται και το μαγειρεύετε.
  9. Αν το ψυγείο σας έχει μέσα άσχημη μυρωδιά, βάλτε ένα μπολ με ξύδι και αφήστε το όλο το βράδυ.
  10. Καθαρίστε τον πάγκο της κουζίνας σας  με ξύδι και απολυμαίνει και παίρνει όλες τις μυρωδιές. Προσοχή στο μάρμαρο το ξύδι το χαλάει.
  11. Και το κυριότερο αν σας τσιμπήσει κουνούπι βάλτε ξύδι ανακουφίζει αμέσως.

Βίλα 70.000.000 λιρών στο Λονδίνο επιμελήθηκε γνωστή Ελληνίδα designer

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X