Στις 7 Ιανουαρίου οι «βουλευτικές εκλογές» στα κατεχόμενα της Κύπρου

Είκοσι μέρες, πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθούν στα κατεχόμενα «βουλευτικές εκλογές», ύστερα από ομόφωνη απόφαση της «βουλής» του καθεστώτος.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόταση «έκπληξη» από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) στον πρόεδρο του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου, Φικρί Τορός να κατέλθει υποψήφιος στην περιοχή της Κερύνειας.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» γράφει ότι ο κ. Τορός επιβεβαίωσε την πρόταση και θα ανακοινώσει την απόφασή του αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα η πρόταση προς τον Τορός έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη βάση του κόμματος της αριστεράς. Ο Φικρί Τορός δήλωσε ότι η πρόταση ήρθε απευθείας από τον Τουφάν Ερχιουρμάν, τον πρόεδρο του ΡΤΚ.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, γράφει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και ΡΤΚ, έχουν ανανεώσει σε μεγάλο βαθμό τους υποψηφίους τους για τις «βουλευτικές» εκλογές του Γενάρη. Κάθε κόμμα που θα συμμετάσχει στις «εκλογές» του Ιανουαρίου, θα πρέπει να κατέλθει με 50 υποψηφίους, όσες και οι έδρες στην «Βουλή».

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», από τους 65 που έχουν υποβάλει αίτηση για υποψηφιότητα στο ΚΕΕ, οι νυν ή τέως «βουλευτές» είναι μόνο 21 – και η εφημερίδα γράφει για ποσοστό ανανέωσης του κόμματος κατά 68%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ