Στο δικαστήριο λαδώματα και μίζες υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ

Ενα σκάνδαλο της εποχής της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτεται στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η καπνέμπορος από την Καβάλα Οδέττη Πετρίδη, στράφηκε κατά του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλου  και υποστήριξε ότι ο πολιτικός και οικογενειακός της φίλος έλαβε περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ για να τη βοηθήσει να πάρει δάνειο από την τότε Αγροτική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, η μάρτυρας κατέθεσε ότι ζήτησε από το Γιάννη Ανθόπουλο να μεσολαβήσει στην Αγροτική Τράπεζα, καθώς λόγω ένταξής της στην Τειρεσία δεν μπορούσε πλέον να λάβει δάνεια. Μάλιστα, όπως είπε, μετέφερε το ποσό των 500 εκατ. δρχ  (1,5 εκατ. ευρώ) αεροπορικώς στην Αθήνα, βάζοντας τα χρήματα σε ένα σάκο. Κατά την ίδια, ο πολιτικός τη συμβούλεψε να περάσει από την αίθουσα VIP για να μην «χτυπήσουν» τα μηχανάκια του αεροδρομίου.

Παρά το ότι του παρέδωσε τα χρήματα, τελικά τίποτα δεν συνέβη, με αποτέλεσμα η καπνέμπορος να επιστρέψει στην Αθήνα για να μιλήσει με τον κατηγορούμενο: «Πήγαμε στην Αθήνα να ζητήσουμε τα χρήματα. Τότε τον είδαμε να τα κατεβάζει από το  πατάρι κι εγώ και η δικηγόρος. Του είπα ότι τα χρήματα δεν είναι δικά μου, είναι αγροτών και πρέπει να μου τα επιστρέψει. Του είπα κράτα 50 εκ. δραχμές (170 χιλ ευρώ) για τον κόπο σου», ανέφερε η μάρτυρας και πρόσθεσε ότι  εκείνος ήταν που στη συνέχεια την έφερε σε επαφή με την εταιρία Namaco, που προχώρησε στο δανεισμό της με εικονικές συμβάσεις αγοραπωλησίας καπνού.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε κάθε φορά που εκταμιευόταν ένα ποσό, έδινε στον Γιάννη Ανθόπουλο ποσοστό 10%. «Μου έλεγε ότι αυτό ήταν η “γλύκα” τους για να μας ξαναβοηθήσουν» ανέφερε και πρόσθεσε ότι εκτός από την τοκογλυφία, της προτάθηκε να συνεργήσει σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κάνοντας εμπορία κεφαλαίου, πράγμα το οποίο αρνήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο  πρώην υφυπουργός κατηγορείται για συνέργεια σε τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ οι εκπρόσωποι της Namaco αντιμετωπίζουν τις πράξεις της τοκογλυφίας από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ