Σχόλια

Η Κλέλια Ρένεση “τεμαχίζει” τους επικριτές του Μιθριδάτη και αναδεικνύει την αξία του πολιτιστικού έργου

Η Κλέλια Ρένεση “τεμαχίζει”  τους επικριτές του  Μιθριδάτη και αναδεικνύει την αξία του πολιτιστικού έργου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Κλέλια Ρένεση ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο Μιθριδάτης για το πολύ αιχμηρό, αποκαλυπτικό και καυστικό τραγούδι του ( αν ήταν πολιτική ανάλυση θα ήταν η πιο ευθύβολη) κάνει μία ανάρτηση κοφτερή σαν λεπίδι στους σκοταδιστές και τους λογοκριτές λέγοντας «οι πενες στο τραπεζι, το χαρτι λευκο και το ονειρο στη γωνια να σιγοβραζει.» Και πόσο δίκιο έχει.

Και κλείνει την πραγματικά μεστή, ζουμερή γεμάτη χυμούς καλλιτεχνικούς και καυστικά υπονοούμενα με τη φράση κλειδί: «Οτι θελει θα γραψει ο Μιθριδάτης κ καλη σας χώνεψη», που ισχύει για κάθε καλλιτέχνη, κάθε δημιουργό που παράγει έργο πολιτισμού.

Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση

Ο καλλιτεχνης για να εκφραστει δεν χρειαζεται να περασει απο καμια κοινωνική λογοκρισια, ουτε να αναζητησει την ταυτοτητα του παρελθόντος. Δεν ανηκει ουτε στο χθες ουτε στο αυριο ουτε στις προσδοκιες του κοινου. Ανηκει μονο στη στιγμη αυτη που ο ουρανος σκυβει απο πανω του και τον αγκαλιαζει. Κανεις δεν σας χρωσταει εξηγηση για τιποτα κ παρτε το χαμπαρι. Οι πενες στο τραπεζι, το χαρτι λευκο και το ονειρο στη γωνια να σιγοβραζει .
Ποσο μικρος ειναι ο μπομπος που ψαχνει ενα ενα τα στιχακια του Μυθριδατη για να βρει ενα «ατόπημα» που θα τον δικαιωσει στην δικη του πλανη,
ποσο αφελης ειναι αυτος που κρινει τις πολιτικες αποψεις μου με γνώμονα το μεγεθος του σουτιεν μου κ τα ρουχα των ρολων μου,
ποσα χρονια απυθμενος σκοταδισμός με σημαια την ανυμπορια τους.
Τα ποδια σας σερνονται εξω απ τις πορτες της ζωης, κ εκλιπαρούν για μια σταλιτσα διψασμενα. Το σθενος σας αρκείται σε δυο αραδες ανανδρου σχολιασμου καθως τρωτε τα νυχια σας κ τα σωθικα σας. Κ για να τελειωνουμε με τα λιγούρια:
Για να καταφερεις να βγεις μπροστα κ να αρθρωσεις λογο που θα ακουστει, εχεις πληγιασει ποδια, εχεις κοπει στα τρια κ εχεις ξαναενωθει. Κ ξερεις πως ειναι να σε χτυπαει στα μουτρα ο βοριας.
Οτι θελει θα γραψει ο Μιθριδάτης κ καλη σας χώνεψη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X