Επιλογές

Ο Αδωνις Γεωργιάδης συνελήφθη ψευδόμενος άλλη μία φορά

Ο Αδωνις Γεωργιάδης συνελήφθη ψευδόμενος άλλη μία φορά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φαίνεται πως ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει εθιστεί στα fake news. Και επειδή έξις δευτέρα φύσις ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας το κάνει και με μεγάλη άνεση και ενίοτε (όταν οι συνομιλητές δεν είναι ενήμεροι ή δεν επιθυμούν να τον κοντράρουν) με πειστικότητα.

Το τελευταίο κατόρθωμα του Αδώνιδος η στρέβλωση των λόγων που η χώρα οδηγήθηκε σε πρόωρες εκλογές το 2007 και η άμεση σύνδεση με τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία.

Μιλώντας λοιπόν στον Σκάι, ισχυρίστηκε πως το 2007 ο Κώστας Καραμανλής είχε παραιτηθεί λόγω των πυρκαγιών και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές. Όταν η δημοσιογράφος ανέφερε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κουλτούρα των παραιτήσεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παρενέβη για να τη διορθώσει: “Λάθος κάνετε. Το 2007 η κυβέρνηση Καραμανλή παραιτήθηκε εξ ολοκλήρου”. Συνεχίζοντας, πάντα στο ίδιο διδακτικό ύφος, σημείωσε: “Πήγαμε σε εκλογές λόγω των νεκρών (σημ: στις φωτιές). Είπε ο κ. Καραμανλης  πως αναλαμβάνω την ευθύνη και πως δεν μπορώ να κυβερνήσω χωρίς νέα λαϊκή εντολή. Άρα τότε είχαμε την πλήρη παραίτηση της κυβερνήσεως λόγω των νεκρών στην Ηλεία. Η δική μας παράταξη όταν βρέθηκε σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή παραιτήθηκε”.

Το μεγάλο ψέμα (ο Γκαίμπελς είπε ότι όσο πιο μεγάλο το ψέμα τόσο πιο πιστευτό γίνεται) ο Άδωνις Γεωργιάδης το είπε με πολύ μεγάλη άνεση. Όμως κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν είναι αληθινός, εκτός δυστυχώς από τους νεκρούς στις φωτιές στην Ηλεία. Ο Κώστας Καραμανλής είχε ανακοινώσει πρόωρες εκλογές στις 17 Αυγούστου, δηλαδή πριν από το ξέσπασμα των φονικών πυρκαγιών στις 24 Αυγούστου. Ο τότε πρωθυπουργός κήρυξε πρόωρες εκλογές επικαλούμενος ως εθνικό θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, οικονομία και προπαντός την αδυναμία κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2008 με τον οποίο ήθελε να πάρει σκληρά μέτρα.
Τα οποία, Αδωνι Γεωργιάδη για να μαθαίνεις, δυστυχώς δεν πήρε, παρά την εισήγηση του υπουργού του Γιώργου Αλογοσκούφη (μάλιστα τον απέπεμψε γι΄αυτό το λόγο)  με αποτέλεσμα η χώρα να παραμείνει ανοχύρωτη και να φτάσουμε στα θηριώδη ελλείμματα του 2009, στην κρίση και στα μνημόνια με τη συνδρομή και του Γιώργου Παπανδρέου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X