Σχόλια

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σφυροκοπούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σφυροκοπούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη με δηλώσεις των εκπροσώπων Τύπου των δύο κομμάτων. Με τις παρεμβάσεις τους ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν προκύψει στην υπόθεση υποκλοπών. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει προαναγγείλει δήλωση του πρωθυπουργού  που θαγίνει στις 2 μ.μ. στην οποία ο κύριος Μητσοτάκης θα δώσει εξηγήσεις και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από συνεργάτες του θα ζητήσει συγγνώμη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Όμως δεν αρκεί η συγγνώμη, όπως δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ περιμένει σήμερα «μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: Πόσοι και ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν είτε από την ΕΥΠ είτε από το Predator με εντολή Μητσοτάκη;», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων. Ο κ. Δημητριάδης ούτε αυτός γνώριζε και παραιτήθηκε από ‘ευθιξία’. Αυτά υποστήριξε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στην επιλογή ανάμεσα στο ‘εγκέφαλος του σκανδάλου’ ή ‘ανέμελος παραθεριστής’ επιλέγουν το δεύτερο», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Αφενός δεν πείθουν κανένα αφετέρου και στις δυο περιπτώσεις παραμένει επικίνδυνος για την δημοκρατία και τους θεσμούς», σημείωσε.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «περιμένουμε να απαντήσει σήμερα στα πραγματικά ερωτήματα και να μην συνεχίσει την αυτογελοιοποίηση ισχυριζόμενος πως δεν ήξερε ή πως ‘ξένες δυνάμεις’ ζήτησαν τις παρακολουθήσεις Κουκάκη – Ανδρουλάκη, κάτι που διαψεύσθηκε. Περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: Πόσοι και ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν είτε από την ΕΥΠ είτε από το Predator με εντολή Μητσοτάκη;», ανάφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ξεκάθαρες απαντήσει απαιτεί το ΠΑΣΟΚ

Ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντήσει ο πρωθυπουργός σχετικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, έθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος. Σε παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως ο πρωθυπουργός «πρέπει να κοιτάξει κατάματα τους πολίτες και να απαντήσει: Ποιος παρήγγειλε την παρακολούθηση, με ποια στόχευση, με ποιο σκεπτικό; Γιατί ένας Έλληνας ευρωβουλευτής, υποψήφιος αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, θεωρήθηκε ύποπτος για την εθνική ασφάλεια και πώς σταμάτησε αυτή η απειλή όταν εξελέγη πρόεδρος ο κ. Ανδρουλάκης; Εν τέλει πόσο συμπτωματική είναι η χρονική ταύτιση μεταξύ της ΕΥΠ και του Predator;». Όπως σημείωσε, «είναι απολύτως μη ανεκτό και απαράδεκτο αυτό που ακούμε σήμερα από την κυβέρνηση ως αφήγημα».

«Αναρωτιέμαι, ζύγισαν τα αφηγήματα και θεώρησαν πως αυτό είναι το λιγότερο επώδυνο για τη δημοκρατία στον τόπο μας; Είναι δυνατόν να μας λένε πως δεν γνώριζαν, όταν έχουμε τις δύο κομβικές επιλογές του Ιουλίου του 2019, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν -διαβάζω τα πρακτικά της Βουλής- ολόκληρη η αντιπολίτευση τότε κατέκρινε την προσωπική επιλογή Κοντολέοντος και τη μείωση των τυπικών προσόντων διορισμού. Και όταν αποφασίστηκε η υπαγωγή της ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού. Αυτές είναι οι επιλογές του κυρίου πρωθυπουργού στον νόμο για το επιτελικό κράτος για να έχει τον πλήρη έλεγχο της δράσης της ΕΥΠ. Τρία χρόνια μετά, μας λένε ότι δεν είχαν έλεγχο. Δεν είχαν ενημέρωση. Η ΕΥΠ, δηλαδή, λειτουργούσε ως ξέφραγο αμπέλι μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού. Η ΕΥΠ λειτουργούσε ερήμην της ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς καμία νομιμοποίηση. Αυτό μας λένε», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, καταλήγοντας στην παρέμβασή του, τόνισε: «Επαναλαμβάνουμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε υπό τη δική του ευθύνη και τη δική του πολιτική εποπτεία την ΕΥΠ, που αποδεδειγμένα και πιστοποιημένα παρακολούθησε Έλληνα ευρωβουλευτή. Συγγνώμη για τα ασυγχώρητα δεν υπάρχει. Θα πρέπει τώρα, όχι στον Ν. Ανδρουλάκη, όχι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στους πολίτες να τους κοιτάξει κατάματα και να τους πει ποιος παρήγγειλε την παρακολούθηση, με ποια στόχευση, με ποιο σκεπτικό;».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X