Σχόλια

Τέμπη: Η συγκάλυψη από τη δημοσιογραφία και την Εξεταστική

Τέμπη: Η συγκάλυψη από τη δημοσιογραφία και την Εξεταστική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η κατάθεση της παιδιάτρου Μαρίας Καρυστιανού – μητέρας θύματος και προέδρου του συλλόγου των οικογενειών τους – στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των τρένων στα Τέμπη, ήταν ό,τι πιο συγκλονιστικό έχει ακουστεί στο Κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια.

Τεκμηριωμένο κατηγορητήριο για τους υπευθύνους  κραυγή διαμαρτυρίας για την απόπειρα συγκάλυψης και το καθεστώς των εξεταστικών επιτροπών αντί της Δικαιοσύνης.

 

Σ’ αυτή την καταιγιστική αξίωση για απόδοση ευθυνών, ένα μέρος της ελληνικής δημοσιογραφίας έδειξε πάλι την υποδούλωσή του στην κυβέρνηση. Ένας υποτιθέμενος δημοσιογράφος μάλιστα επέδειξε και… αθλιότητα, προειδοποιώντας την να μην… πολιτευτεί με κάποιο κόμμα!

Τα περισσότερα από τα «μεγάλα» ΜΜΕ την αντιμετώπισαν με… επιδεξιότητα για να εξουδετερώσουν το βάρος για την κυβέρνηση. Την παρουσίασαν ως «συγκινητική», «συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς έχασε το παιδί της στην τραγωδία» και άλλες διατυπώσεις συμπάθειας, αλλά μακριά από την ουσία και τις τεκμηριωμένες καταγγελίες της, ή τις αναφορές της σε συγκεκριμένους κυβερνητικούς παράγοντες.

 

Η Μαρία Καρυστιανού  δεν πήγε στη Βουλή για να «πει τον πόνο της». Πήγε για να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας και την τιμωρία των υπεύθυνων.

Και το πέτυχε, αλλά η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής αναμένεται (τι αναμένεται, σίγουρα δηλαδή) να κινηθεί στο μήκος κύματος των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ και να συγκαλύψει το τεράστιο έγκλημα και τους υπεύθυνους της κυβέρνησης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X