Συγκινεί ο Θεόδωρος Κολυδάς: Το μήνυμα του μετεωρολόγου για το τέλος από το Mega

Ο Θεόδωρος Κολυδάς αποτελεί έναν εκ των τελευταίων εργαζομένων του Mega, που παρά τη διακοπή του προγράμματος, συνέχιζε να ενημερώνει για τον καιρό.

Ο μετεωρολόγος και Διευθυντής της ΕΜΥ, αναφέρθηκε με ένα εκτενές κείμενο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο διαδίκτυο. Μάλιστα φρόντισε να διευκρινίσει πως δεν λέει αντίο, αλλά «εις το επανιδείν».

Δείτε αναλυτικά το κείμενό του. 

«Απο τα μέσα του Σεπτέμβρη του 2016 και μετά από απόφαση της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων του Mega να σταματήσουν να παρουσιάζουν τα δελτία του σταθμού και τις ενημερωτικές εκπομπές, μεγάλη μερίδα τεχνικών του καναλιού έμεινε με ελάχιστο αντικείμενο εργασίας. Τα συνεργεία σταμάτησαν να καλύπτουν τα ρεπορτάζ , οι μοντέρ είχαν πολύ περιορισμένο έργο , ουσιαστικά εργάζονταν για την προετοιμασία των τρέηλερ του σταθμού, ενω τα μεγαλύτερα βάρη έπεσαν κυρίως στη ροή του σταθμού και στους ανθρώπους του προγράμματος που με τέχνη και μαεστρία “έδεσαν” τις εξαιρετικές σειρές του Mega , διατηρώντας το κανάλι αξιόμαχο μέχρι σήμερα . Παράλληλα οι εργαζόμενοι στο Εμπορικό Τμήμα του Σταθμού , συνέχισαν αόκνως να προσελκύουν διαφημήσεις και τα έσοδα του Mega σε δύο χρόνια άγγιξαν τα 55 εκατομμύρια ευρώ !

Απο τα χρήματα αυτά μέχρι στιγμής , δεν έχει πληρωθεί κανένας εργαζόμενος.

Επίσης μέχρι σήμερα , ουδείς έχει ενδιαφερθεί για το νομικό αλλά και για το ηθικό σκέλος αυτής της υπόθεσης. Όλοι σφυρίζουν αδιάφορα . Και αναρωτιέσαι . Είναι “αόρατοι” άραγε οι εργαζόμενοι του Mega ή φαίνεται “οτι όλα βαίνουν καλώς” ? . Διαφορετικά είμαι σίγουρος, οτι κάποιοι θα έπρεπε να δράσουν ακόμη και αυταπαγγέλτως, εάν υπήρχε η υπόνοια και μόνο, μή τήρησης του εργασιακού ή άλλου δικαίου….. Πάντως σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που πέρασε, μια μεγάλη μερίδα τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων του Mega επί 17 μήνες στήριξε το κανάλι, αλλά και εμένα προσωπικά, στην απόφαση που είχα πάρει για να προβάλλω το καθημερινό απογευματινό Δελτίο Καιρού (για λόγους που σας έχω εκθέσει σε προηγούμενα άρθρα) με μεγάλη έμφαση στο πιο πρόσφατο άρθρο μου που ανέφερα οτι “Δεν πρέπει να δοθεί το Mega σαν Ιφιγένεια” .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ