Συνταγές

Fondue (φοντού) με κρέας μια παρεΐστικη συνταγή.(βίντεο)

Fondue (φοντού) με κρέας μια παρεΐστικη συνταγή.(βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Fondue (φοντού και όχι φοντύ όπως συνηθίζεται να το λένε) γίνεται είτε με ειδικό τυρί είτε με κρέας Mπουργκινιόν. Μια συνταγή για το σαββατοκύριακο με φίλους με κόκκινο κρασί και γύρω από τζάκι αν υπάρχει….. και φυσικά χρειάζεται να έχετε το ειδικό σκεύος για fondue. Στο ειδικό σκεύος βάζετε λάδι να ζεσταίνεται. Κόβετε το κρέας σε κύβους περίπου 2,5 εκ. Στο fondue bourguignonne είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε πολύ καλής ποιότητας κρέας από μαλακό κομμάτι (συνήθως το φιλέτο) ώστε να ψήνεται γρήγορα.  Η διαδικασία είναι απλή και γνωστή, κρατώντας τα ειδικά πιρούνια με τις μακριές λαβές, βουτάτε τις μπουκίτσες κρέατος, πρώτα στο λάδι και μετά στη σάλτσα.

Συνοδεύεται από σάλτσες όπως μαγιονέζα με μουστάρδα, béarnaise, ταρτάρ, κέτσαπ και Worcestershire sauce, κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ή και τουρσί.

Υλικά

  •  κρέας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  •  λάδι
  • πιπέρι-αλάτι για όποιον θέλει στο κομμάτι του

Τοποθετούμε στο κέντρο του τραπεζιού το ειδικό σκεύος. Τρίβουμε μισό σκόρδο στα τοιχώματα του σκεύους και βάζουμε λάδι ως τη μέση να ζεσταίνεται. Βάζουμε στα μακρυά πιρούνια το κρέας και το βουτάμε στο καυτό λάδι για 2-3 λεπτά περίπου. Και όποιος θέλει το βουτάει στη σως της αρεσκείας σας.

 

Ξινός τραχανάς σούπα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X