Eretiki Κουζίνα

Μπάμιες με φιλέτα πέρκας

Μπάμιες με φιλέτα πέρκας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα ψάρια όπως και οι μπάμιες μπορούν να είναι φρέσκα ή κατεψυγμένα και το φαγητό τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές.

Υλικά

1συσκευασία Μπάμιες Extra

4 μεγάλα φιλέτα πέρκας (πωλούνται μόνο κατεψυγμένα), ξεπαγωμένα

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, χαραγμένα στα τέσσερα

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1/2 κουτ. γλυκού πάρπικα γλυκιά

χυμός από 1 λεμόνι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ξεπαγωμένα φιλέτα πέρκας με τα δύο κρεμμύδια, σε 1 λίτρο νερό, για 30 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα φιλέτα, σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό και πολτοποιούμε τα δύο κρεμμύδια στο μπλέντερ. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φιλέτα ψαριού, τον πολτό κρεμμυδιών και λίγο πιπέρι, και μετά από 1 λεπτό σβήνουμε με το ζωμό.
Μαγειρεύουμε τα φιλέτα σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά. Τα βράζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνουμε κατά μέρος και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις μπάμιες, τις λιωμένες ντομάτες, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τα φιλέτα ψαριού. Μαγει- ρεύουμε για άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή σε αυτό το SMS – Είναι απάτη!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X